Keravan Citymarketin naapuriin tulossa kuusi kerrostaloa – katso havainnekuvat

Uudet kerrostalot voisivat näyttää Saviontien suunnasta tältä. Havainnekuva.

Oskari Lehto

Keravan K-Citymarketin naapuriin, Sarviniitynkadun ja Saviontien väliselle tontille on tulossa kuusi kerrostaloa ja kaksikerroksinen pysäköintitalo.

Kaavamuutos on käynnistetty Keskon aloitteesta. Talojen tieltä on tarkoitus purkaa Keskon omistama, Sarviniitynkatu 4:ssä sijaitseva 1970-luvun liikerakennus, jossa on toiminut liikuntakeskus ja rakennuskonevuokraamo.

Luonnoksen mukaan alueelle rakennetaan yksi yhdeksänkerroksinen, kaksi kahdeksankerroksista ja kolme kuusikerroksista taloa. Korkeimmat rakennukset sijoittuvat Saviontien varteen.

Sarviniitynkadusta on tarkoitus tehdä pihakatu uusien talojen kohdalla, ja katu on tarkoitus sulkea liikenteeltä sen pohjoisosasta.

Rakennusalueen eteläpuolella sijaitseva ABC-kylmäasema säilyy nykyisellä paikallaan.

Kaavaluonnos oli käsiteltävänä kaupunkikehitysjaostossa, joka hyväksyi suunnitelmat. Pieniä muutoksia haluttiin tehdä muun muassa talojen väreihin sekä pihakadun pysäköintipaikkoihin.

Asukkaiden pysäköintitaloon on tarkoitus tehdä sisäänajorampit sekä Nikonkadulta että etelästä Taulamatintieltä.

– Nikonkadun liikenne lisääntyy, joten Nikonkadun ja Saviontien liittymää on tehtävä sujuvammaksi. Samoin parkkitaloon kääntyville on tehtävä omat ryhmityskaistat, sanoo kaupunkikehitysjaoston puheenjohtaja Markku Liimatainen (sd.).

Alustavan aikataulun mukaan kaavamuutokselle voisi hakea rakennuslupaa loppuvuodesta 2021.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut