Keravalla 8 uutta koronatartuntaa – Keravanjoen päiväkodissa altistuminen

Koronatesteissä käydään edelleen ahkerasti Uudenmaan isoissa kunnissa. Kuvituskuva. 123RF

Keravalla on todettu 8 uutta koronatartuntaa 9.4. Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä on 835. Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 119. Keravalla ilmaantuvuus on 322 sataa tuhatta asukasta kohden.

Keravalaisessa yksityisessä hoivakodissa on todettu koronatartunta yhdellä asukkaalla. Jääkiekkojoukkueen harjoituksissa Sipoossa on ollut myös yksi tartunnan saanut henkilö.

Keravanjoen päiväkodissa on todettu altistuminen: karanteeniin on asetettu 20 lasta.

Killan koululla on altistunut ainakin yksi luokka. Altistuneiden määrää selvitetään.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston antaman päätöksen mukaan urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevien tilojen rajoitustoimenpiteitä jatketaan 15.-28.4. Keravan kaupungin antamia suosituksia ja rajoituksia jatketaan vastaavasti.

Koronarokotusajanvaraukseen on avattu uutena ominaisuutena kaksoisajanvaraus. Asiakas tai ammattilainen voi varata sekä ensimmäisen rokotuksen että tehosterokotuksen ajan samanaikaisesti.

Myös koronarokotuksen perumiskäytännöt muuttuvat. Jos asiakas peruu ensimmäisen rokotusajan, peruuntuu myös tehosteaika. Tällöin pitää varata molemmat ajat uudestaan.

HUS:in tiedotteen mukaan alueellisessa koordinaatioryhmässä päätettiin 8.4. täsmentää aiemmin tällä viikolla annettua esi- ja alakoulujen kasvomaskisuositusta seuraavassa kokouksessa, jossa käsitellään myös tekeillä oleva asiantuntijaohjeistus aiheesta. Käyttöönottoa suositellaan siirrettäväksi seuraavan kokouksen jälkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut