Puistokummi pitää huolta lähiympäristöstä – yhteinen juhla kaikille kummeille toukokuussa

Keravalla puistossa voi ihailla koulutytön patsasta. Anton Soinne

Keravan kaupunki haastaa asukkaat pitämään huolta lähiympäristöstä ja sen siisteydestä yhdessä kaupungin kanssa.

– Puistokummina toimii tällä hetkellä jo melkein 40 innokasta keravalaista, kertoo Keravan kaupungin puistokummiohjaaja Sirpa Meriläinen.

– Mukana on perheitä ja pariskuntia sekä lapsia, aikuisia ja eläkkeellä olevia luonnonystäviä. Nuorin puistokummi taitaa olla 2-vuotias. Suosittua on yhdistää puistokummina toiminen koiran kanssa lenkkeilyyn tai muuhun ulkoiluun.

Puistokummi on vapaaehtoinen, joka kerää roskia itse valitsemaltaan alueelta. Alue voi olla oma kotikatu, kodin läheinen metsikkö, leikkipaikka, lähipuisto tai tuttu lenkkimaasto Tavallisesta talkoolaisesta puistokummius eroaa siinä, että toiminta on toistuvaa ja jatkuvaa.

– Kummi päättää itse tavastaan osallistua ja vastaa toiminnan järjestämisestä. Roskia voi kerätä itselleen sopivalla tavalla silloin kun se itselle parhaiten sopii joko yksin, koko perheen voimin tai sitten vaikka naapurustosta kasatun ryhmän kanssa. Koronasuositukset ja -rajoitukset tulee tietysti ottaa huomioon koko ajan.

Puistokummeja auttaa ja neuvoo puistokummiohjaaja. Lisäksi kaupunki tukee puistokummeja avustamalla roskien pois viemisessä sekä antamalla kummien käyttöön huomioliivit, roskapihdit, roskapusseja ja työhanskat, jotka voi hakea puistokummiksi ilmoittautumisen jälkeen Sampolan infopisteestä.

Kaupunki järjestää myös vuosittain yhteisen kokoontumisen, jossa juhlistetaan saavutettuja tuloksia ja tutustutaan muihin puistokummeihin.

Kevään 2021 tapaaminen järjestetään 24. toukokuuta ja kutsun tapaamiseen saa puistokummiksi ilmoittautumisen jälkeen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut