Keravalla 19 uutta koronatartuntaa, kouluissa altistumisia yli 130 ihmiselle – koronaluvuissa myös käänne parempaan

Sompion koulun iltapäiväkerhossa tapahtui altistuminen koronavirukselle. Arkistokuva. Marianna Simo

Oskari Lehto

Keravalla on todettu viikonlopun aikana 19 uutta koronavirustartuntaa. Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on 854 tartuntaa maanantaina 12.4.

Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 113. Keravalla ilmaantuvuus on nyt 305 tautitapausta 100 000 asukasta kohti, mikä on pienin ilmaantuvuusluku yli kahteen viikkoon.

Keravalaisissa kouluissa on altistunut yli 130 ihmistä koronavirukselle. Keskuskoulussa ja Sompion koulun iltapäiväkerhossa on altistunut 105 lasta ja 5 aikuista. Killan koulussa on puolestaan altistunut 21 lasta ja yksi aikuinen.

Tartunnanlähteet ovat Keravan kaupungin tilannetiedotteen mukaan tiedossa. Altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heille on annettu toimintaohjeet.

Peruskoulun vuosiluokkien 7.–9. opetus toteutuu Keravalla maanantaista alkaen vuorotteluopetuksena: yksi viikko opiskellaan etänä ja kaksi viikkoa lähiopetuksessa ikäluokittain.

Lukiossa vuorotteluopetukseen siirrytään keskiviikkona 14.4. Vuorotteluopetuksen aikana kaikille oppilaille tulee suunnilleen saman verran lähi- ja etäpäiviä.

Vuorottelumalliin siirrytään myös monissa muissa kunnissa ja sellaisilla alueilla, joilla ilmaantuvuus on suurempi kuin Keravalla.

Epidemianhallinnan näkökulmasta koulujen etäopetuksen merkitys on vähäinen muihin rajoituksiin nähden, Kerava tiedottaa. Tartuntojen määrät kouluissa ovat olleet hyvin rajallisia, vaikka kouluissa tapahtuu altistumisia, joista voi seurata karanteeneja.

– Lähiopetus lisää lasten ja nuorten terveyttä, henkistä hyvinvointia ja jaksamista huomattavasti. Lähiopetukseen saadaan väljyyttä porrastamalla ruokailuja ja välitunteja, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut