Ulkoile ja voita 500 euron lahjakortti: Tuusulanjärven ympäripyöräilyn 20. kausi polkaistaan käyntiin torstaina – tästä on kyse

Tuusulanjärven ympäripyöräilyn kampanjakirjaa säilytetään nimenkirjoituskopissa Ruskelan levähdyspaikalla. Arkistokuva. Oskari Lehto

Oskari Lehto

Tuusulanjärven ympäripyöräilyn 20. kausi käynnistyy torstaiaamuna 15. huhtikuuta. Ympäripyöräily on Tuusulan Latu ja Pyörän järjestämä puoli vuotta kestävä ulkoilukampanja. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni ulkoilemaan Tuusulanjärveä kiertävä noin 21 kilometriä pitkä reitti.

Jokaisesta pyöräillen, kävellen tai muuten ulkoillen kierretystä kierroksesta voi kirjoittaa nimensä Ruskelan levähdyspaikalla säilytettävään nimikirjaan.

Ensimmäinen ympäripyöräily järjestettiin kesällä 2002, jolloin kampanjakirjaan kertyi 20 470 nimeä. Ennätysvuonna 2006 kertyi peräti 44 957 nimeä, ja viime vuosi toi yhteensä 23 069 nimeä.

Viime vuonna ahkerin yksittäinen järvenkiertäjä oli keravalainen Jorma Pietiläinen, joka kiersi Tuusulanjärven puolessa vuodessa 468 kertaa. Tänä vuonna Pietiläisen tavoitteena on polkea järven ympäri hulppeat tuhat kertaa.

Ympäripyöräilyn kampanjavastaava Seppo Yli-Antola kertoo, että järvenkiertäjille tarjotaan viime vuoden tapaan mahdollisuus täyttää nimikirjaa myös kotonaan.

– Ruskelan levähdyspaikalta voi ottaa mukaansa nimikirjan sivun, joka olisi palautettava täytettynä levähdyspaikan postilaatikkoon lokakuun 1. päivään mennessä. Pyöräilijöitä pyydetään myös pitämään 2–5 metrin turvaetäisyydet ja käyttämään kirjoittamisessa omaa kynäänsä.

Tuusulanjärven ympäripyöräily jatkuu lokakuun puoliväliin asti. Sen jälkeen nimikirjaan nimensä kirjoittaneiden kesken arvotaan kaksi Keski-Uusimaa-lehden lahjoittamaa 500 euron arvoista polkupyörälahjakorttia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut