Kymmenen tekee ennakkotehtävät – Järvenpään kaupunkikehitysjohtajan haku etenee loppusuoralle

Järvenpäähän valitaan uusi kaupunkikehitysjohtaja toukokuussa. Kuvituskuva. Anton Soinne

Anne Koski29Anne

Järvenpään kaupunkikehitysjohtajan haku on edennyt ennakkotehtävävaiheeseen.

Laajennettu henkilöstöasianjaosto valitsi kokouksessaan tiistaina 13. huhtikuuta 17 virkaa hakeneesta seuraavat kymmenen henkilöä, joille lähetetään ennakkotehtävä: Kia Aksela, Petteri Hankivuo, Pasi Heiskanen, Mirka Härkönen, Toni Keski-Lusa, Olli Keto-Tokoi, Juha Petteri Leinonen, Harri Palviainen, Juha Poskela ja Hannu Seppälä.

Järvenpään kaupunkikehitysjohtajan paikka tuli tänä keväänä avoimeen hakuun. Kaupunkikehitysjohtajan valinnasta syntyi kiista vuonna 2018, kun Järvenpään kaupunki nimitti elinkeinojohtajan virkaa hoitaneen Olli Keto-Tokoin kaupunkikehitysjohtajaksi ilman avointa hakua.

Viisi valtuutettua valitti menettelystä. Helsingin hallinto-oikeus antoi marraskuussa 2020 päätöksen, jolla se kumosi virantäyttömenettelyn.

Hakijoista kirkkonummelalainen Kia Aksela, 47, on osaston johtaja Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) -kuntayhtymässä, joka tuottaa kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pää​kaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Aksela on tekniikan lisensiaatti Aalto-yliopiston Teknillisestä korkeakoulusta. Hän on opiskellut vesitekniikkaa ja täydentäviä opintoja matematiikasta ja systeemianalyysistä rakennus- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmassa.

Hyvinkäällä asuva hallintotieteiden maisteri Petteri Hankivuo, 63, on opiskellut Tampereen yliopiston kunnallistieteiden laitoksella. Hän toimi aiemmin Vantaan kiinteistökehityspäällikkönä ja myös muun muassa Pornaisten kehitysjohtajana.

Helsingissä asuva Pasi Heiskanen, 59, on opiskellut Helsingin yliopistossa MBA:n tutkinnon ja valmistunut Tampereen teknillisestä korkeakoulusta arkkitehdiksi.

Heiskanen toimi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtajana vuosina 2003–2016. Sen jälkeen Heiskanen toimi yrittäjänä. Hän myi yrityksensä Aari Isännöinnin alkuvuodesta 2020. Siitä lähtien Heiskanen on työskennellyt ulkoministeriössä kiinteistökehitysryhmässä hankepäällikkönä.

Espoolainen valtiotieteiden maisteri Mirka Härkönen, 46, on valmistunut Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta. Hän työskentelee Lohjan asuntomessujen projektipäällikkönä. Aiemmin Härkönen on työskennyt 14 vuotta Sitowise Oy:ssä projektin- ja osastonjohtotehtävissä muun muassa infra- ja kaupunkisuunnitteluhankkeiden parissa.

Diplomi-insinööri Toni Keski-Lusa, 41, on valmistunut Tampereen teknillisestä yliopistosta. Hän on erikoistunut yhdyskuntarakentamiseen ja -tekniikkaan ja valmistunut rakennustekniikan osastolta. Keski-Lusa asuu Helsingissä ja työskentelee yhdyskuntatekniikan päällikkönä Vihdin kunnassa.

Sosionomi (AMK) Olli Keto-Tokoi, 47, on valmistunut Tuusulan sosiaalialan opistosta. Lisäksi hänellä on sosiaalialan perustutkinto ja peruskoulun jälkeisiä opintoja Käpylän ammattiopistossa. Keravalla asuva Keto-Tokoi valittiin kaupunkikehitysjohtajaksi maaliskuussa 2018.

Espoossa asuva Juha Petteri Leinonen, 54, on valmistunut markkinointimerkonomiksi Espoon kauppaoppilaitoksesta. Hän on myös opiskellut oikeustieteen kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa. Pääaineina ovat olleet sopimusoikeus ja ympäristö- ja hallinto-oikeus. Tällä hetkellä hän on Espoon seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja.

Helsinkiläinen Harri Palviainen, 52, on Turun yliopistosta valmistunut filosofian maisteri, pääaineinaan tietojenkäsittely, liiketalous ja matematiikka. Lisäksi hän on tietotekniikan teknikko Metropoliasta. Hän on Business Joensuu Oy:n toimitusjohtaja.

Lahdessa asuva insinööri (YAMK) Juha Poskela, 39, on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta ja LAB-ammattikorkeakoulusta. Hän työskentelee Heinolassa kaupunkisuunnittelupäällikkönä.

Hannu Seppälä, 55, asuu Mäntsälässä ja hän on rakentamistekniikan diplomi-insinööri Oulun yliopistosta. Hänellä on myös yhdyskuntatekniikan insinöörin tutkinto Oulusta.

Seppälä työskentelee Helsingin kaupungilla infrapäällikkönä. Aiemmin hän on toiminut teknisenä johtajana Saarijärvellä ja Mäntsälässä sekä teknisen toimen ja maankäytön johtajana Janakkalassa.

Kaupunkikehitysjohtaja johtaa yhtä kaupungin kolmesta palvelualueesta. Viran täyttää kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginvaltuusto, ja viran täytön valmistelusta vastaa laajennettu henkilöstöasiainjaosto.

Laajennettu henkilöstöasiainjaosto kokoontuu seuraavan kerran tänään tiistaina 20.4., jolloin se valitsee ennakkotehtävien tehneistä haastatteluihin valittavat.

Haastattelut pidetään perjantaina 23.4.

Viran täyttö on esillä kaupunginvaltuuston toukokuun kokouksessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut