Toimittajalta: Nyt on aika venytellä

Olen unisempi kuin Korkeasaaren karhut, joiden talviunilta herääminen on joka kevät uutisen aihe. Nallet kömpivät kevättä katsomaan jo helmikuun lopussa, mutta minusta tuntuu, että heräilen vasta nyt. Viikonloppuna venyttelin oikein kunnolla: tassuttelin ulos, vein mukanani kahvimukin ja asetuin puutarhakeinuun hörppimään mustaa kahvia. Minulle tämä oli jo mittava liikuntasuoritus, sillä ulko-ovelta keinuun on useiden metrien matka.

Hikihän siinä tuli, ja puutarhakin kaunistui vauhdilla. En muistanutkaan, miten rasittavaa on katsoa puutarhatöitä. Huh.

En minäkään jouten ollut. Seurasin korva tarkkana lintujen kevätkonserttia ja yritin tunnistaa laulajia. Muistini taisi olla vielä talviunilla, sillä nimet tulivat mieleen hitaasti. Kaikki muistilokerot eivät auenneet ollenkaan. Pihkatappiko lienee ne sulkenut, mene ja tiedä.

Musta kahvi oli juuri sellaista kuin ulkona juotu kahvi aina on: paljon parempaa kuin sama kahvi keittiössä ryystettynä. Koska se oli kevään ensimmäinen ulkokahvi, se saa kunnian olla kevätkauden virallinen avausmukillinen. Olen siis noussut talviuniltani.

Taidan olla kevätherätykseni suhteen vähän myöhäisherännäinen. Ainakin kaikki kaverini, joilla on vähänkään viherpeukalon vikaa, ovat olleet touhukkaita jo ennen kuin minä aloin edes venytellä. Ehkä en siis tänäkään vuonna ryhdy poistamaan maailmasta yrttipulaa.

Muita suunnitelmia mielen ja kehon notkistukseksi kyllä syntyi siinä keinutellessani.

Virallinen kevätkahvini selvästi notkisti ajatuksenjuoksuani. Päässä vilisti retkikohteita, kuvaus- ja kirjoitusprojekteja, ihan vähän autotallissa puuhasteluakin. Vähän enemmän metsässä tallustelua (varmaan samaa miettivät ne nallet) ja aika paljon myös vesillä liikkumista.

Kaikille kaltaisilleni sanon: hyvää huomenta, talviuniset!

Jan Pippingsköld

Kirjoittaja on Keski-Uusimaa Viikon toimittaja.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut