Ota yhteiskuva Aikka Hakalan kanssa! Maalattu Teddy & The Tigersin keulakuva esille keravalaisravintolan ikkunaan: "Hiustötteröä on kasvatettu"

Ravintola The New Sherwood sijaitsee Keravan kävelykatu Kauppakaaren varrella. Arkistokuva. Aino Salonen

Oskari Lehto

Teddy & The Tigers -yhtyeen Alpo "Aikka" Hakala on kuollut, mutta legenda jatkaa elämäänsä. Keravalaisen ravintola The New Sherwoodin ikkunaan kävelykatu Kauppakaaren varrelle tuodaan keskiviikkona elävän kokoinen ja näköinen siluettimaalaus Aikka Hakalasta.

Kyseessä on öljyväreillä levylle toteutettu siluettimaalaus. Teoksen on toteuttanut vuonna 1970 syntynyt helsinkiläinen kuvataiteilija Bruno Maximus. Maximus on aikaisemmin tehnyt samankaltaisia maalauksia Jean Sibeliuksesta, Elviksestä ja Mick Jaggerista. Hän kutsuu maalaustyyliään nimellä hypnorealismi.

– Kuuntelin Tigerseja jo nuorena, ja tänä keväänä paljonkin ateljeessa maalatessa. Olen aina pitänyt paljon Aikan musiikista ja minusta hän on rockabillyn kuningas Suomessa.

– Halusin teoksen esille Keravalle sen takia, että ihmisillä on vielä kerran mahdollisuus ottaa yhteiskuva Aikan kanssa, taiteilija selvittää.

Öljyväreillä ikuistettu Aikka Hakala.

Siluettimaalauksen kuva on otettu Teddy & The Tigersin toisen, vuonna 1978 julkaistun Burn It Up -levyn kannesta.

– Asento on suoraan kannesta, mutta Aikan kasvot ovat maalauksessa vähän vanhempana ja hiustötteröä on kasvatettu, Maximus kertoo.

Teos julkistetaan The New Sherwoodissa (Kauppakaari 10) keskiviikkona kello 16. Teos jää ravintolan ikkunaan katsottavaksi ja valokuvattavaksi toukokuun loppuun asti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut