Holjamäen vaarallisesta risteyksestä pyöräilijöitä varoittava liikennemerkki yhä harkinnassa – "Niitä on asetettu melko harvoin"

Autoilijoiden ja pyöräilijöiden tiet risteävät Holjamäen juurella Järvenpäässä. Anton Soinne

Riitta Suomalainen

Mäyräojan Yksityinen tiehoitokunta on toivonut, että pyöräilijöitä varoitettaisiin liikennemerkillä jyrkähkön Holjamäen juurella odottavasta Mäyräojantien ja Vanhankyläntien risteyksestä, jonne pyöräilijät laskettelevat mutkan takaa ja jossa pyöräilijöiden sekä autojen tiet kohtaavat.

–  Pyöräilijöille suunnattuja varoitusmerkkejä voidaan periaatteessa asettaa, mutta käytännössä niitä on asetettu melko harvoin, liikenneturvallisuusvastaava Marko Kelkka Uudenmaan Ely-keskuksesta sanoo. Järvenpäässä niitä on muutamia.

Kelkan mukaan "pyöräteiden varsille ei haluta asettaa jäykissä teräspylväissä olevia liikennemerkkejä muutoin kuin erityisistä syistä".

–Tämä saattaa vaatia myös ohjeistuksen tarkistusta, sillä vastaavia paikkoja lienee useita. Siksi asia on Holjamäen kohdalla jäänyt talven ajaksi taustalle ja otetaan vasta nyt harkintaan.

Risteyksen turvallisuus on kuitenkin kohentunut, kun Mäyräojantien päässä ollut kärkikolmio on vaihdettu autoilijoille pakollista pysähtymistä edellyttävään stop-merkkiin.

Erityisesti pyöräilijöille suunnattua vaarallisesta risteyksestä kertovaa liikennemerkkiä ei Liikenneturvan mukaan ole olemassa.

– Tällaisissa tapauksissa voidaan käyttää "muu vaara" -liikennemerkkiä ja sen alla lisäkilpeä, jossa kerrotaan, mistä vaarasta on kysymys, Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen toteaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut