Jykevä valopylväs kaatui ohi ajavan auton päälle Keravalla – "Entäs, jos seuraavalla kerralla alla on mopo tai pikkulapsi?"

Stenholmin mukaan korjaamosta sanottiin, että jopa hengenlähtö oli lähellä. – Vähän ylemmäs tuohon A-palkkiin, kun olisi osunut, niin olisi katto ollut niskassa. Lukijan kuva

Tero Vähämäki

Keravalainen Tanja Stenholm koki kauhun hetkiä liikenteessä viime lauantaina, kun katuvalotolppa liikennemerkkeineen kaatui hänen autonsa päälle.

Stenholm kertoo ajaneensa 15-vuotias poikansa kyydissään Kalevasta päin oikeaa kaistaa Ylikeravantietä pitkin, kun hän havaitsi pikkupoikia pyöriensä kanssa puusillan lähettyvillä.

– Hidastin vauhtia entisestään, kun sitten rysähti. Vasemmalta meidän päälle kaatui valotolppa.

Tolppa rysähti auton konepellin päälle tehden siihen syvän vekin. Myös auton tuulilasi otti kovan osuman.

Tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja, mutta huonomminkin olisi voinut käydä. Korjaamosta sanottiin Stenholmin mukaan, että auton katto olisi saattanut painua kasaan, jos tolppa olisi osunut hieman ylemmäs.

Onnettomuus tapahtui Ylikeravantiellä viime viikon lauantaina. Lukijan kuva

Stenholmin mukaan tolppa kaatui auton päälle niin arvaamatta, ettei mitään ollut tehtävissä.

– En aluksi edes tajunnut, mitä tapahtui ja ajoin sivuun laittaen hätävilkut päälle. Ihmisiä alkoi kerääntymään meidän ympärille kysellen, olemmeko kunnossa, Stenholm sanoo.

Tolppa tukki liikennettä hyvän tovin, ja aiheutti Stenholmin mukaan vaaratilanteita.

– Autot eivät juurikaan hiljentäneet, vaan kiersivät esteen joko kävelytien, tai oikeanpuoleisen kaistan kautta.

Stenholm soitti onnettomuuden jälkeen hätäkeskukseen. Paikalle saapunut havaitsi hänen mukaansa, että tolppa oli alhaalta ruosteessa.

– Meillä kävi tuuri, että olimme autolla, joka suojasi vähän. Entäs, jos seuraavalla kerralla alla on mopo, moottoripyörä, pikkulapsi tai kuka vaan? Ei noiden kuulu kaatua noin, Stenholm puuskahtaa.

Valopylväistä Keravalla vastaavan Eltel Networks Oy:n toimitusjohtaja Juha Luusua kertoo, että tieto kaatuneesta pylväästä tavoitti yrityksen jo lauantaina. Luusuan mukaan paikka tehtiin vaarattomaksi välittömästi päivystäjän ilmoitettua onnettomuudesta.

Luusua kertoo, että alustavien tutkimusten perusteella pylväs oli ruostunut jalustan sisällä.

– Todella ikävää, että se on osunut autoon kaatuessaan.

Luusuan mukaan pylväiden kaatuminen on äärimmäisen harvinaista, koska niiden kuntoa tarkastellaan jatkuvasti.

– Huoltokierroksilla pyrimme pylväät silmämääräisesti tarkistamaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut