Tuusulan kunnanhallitus valitsi urakoitsijan – yli 27 miljoonaa maksavan Monion rakentaminen alkaa kesäkuussa

Palkintolautakunta ja kuntalaiset valitsivat suosikikseen Monikko-nimimerkin laatiman ehdotuksen, jonka pohjalta suunnittelua on jatkettu. havainnekuva

Tuusulan kunnanhallitus on valinnut monitoimitalo Monion urakoitsijaksi Lujatalo Oy:n, jonka tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin, 27 175 000 euroa. Urakoitsija valittiin rakentamaan Monio kokonaisurakkana, johon sisältyvät LVIAKS-työt ja automaattinen sammutusjärjestelmä.

Rakentaminen alkaa nyt kesäkuussa ja käyttöön rakennus on tarkoitus ottaa elokuussa 2023.

Moniosta tulee Suomen ensimmäinen kulttuuritalo, jossa toimii lukio. Saman katon alle sijoitetaan myös musiikkiopisto, kuvataidekoulu, kansalaisopisto sekä erilaisia kokoontumis-, esiintymis- ja liikuntatiloja kuntalaisia varten.

– Monio on Tuusulan kunnan kautta aikojen suurin investointi. Keskelle kasvavaa Hyrylää sijoittuva rakennus on puurakentamisen taidetta ja siten omalla tavallaan rakentamisen esikuva, pormestari Arto Lindberg luonnehtii.

Kunta järjesti kesällä 2017 arkkitehtuurikilpailun Monion suunnittelemiseksi. Palkintolautakunta ja kuntalaiset valitsivat suosikikseen Monikko-nimimerkin laatiman ehdotuksen, ja suunnittelua on jatkettu voittaneen suunnitelman pohjalta.

Kunta haki urakoitsijaa kaksivaiheisessa hankintamenettelyssä. Tarjouksen jättivät kaksi toimijaa, YIT Suomi Oy ja Lujatalo Oy. Tarjousten vertailuperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin hinta. Tarjousasiakirjoissa vähimmäisvaatimukset oli asetettu riittävän korkealle, jotta vertailtavaksi jäi vain hinta.

Tuusulan kunta uudistaa päivähoidon ja perus- ja lukio-opetuksen palveluverkkoaan vuosina 2021–2026, ja Monion rakentaminen on osa tätä kokonaisuutta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut