Teräasetta vilauteltiin 13-vuotiaalle 13 euron takia Keravan Aurinkomäellä

Hampurilaisten nauttiminen vaihtui pelottavaan tilanteeseen kun poikajoukko vilautti teräasetta ja vei rahat 13-vuotiaalta. Oskari Lehto

Auli Henriksson

Nuoren tytön pahoinpitely Anttilan välikössä palautti keravalaisen isän mieleen omaan poikaan kohdistuneen toisten nuorten tekemän ryöstön.

13-vuotiaan pojan isä kertoo 19.3. iltapäivällä koulun jälkeen Keravan Aurinkomäellä tapahtuneesta poikaansa kohdistuneesta ryöstöstä. Hänen poikansa oli yksi neljän hengen porukasta, joka oli mennyt hampurilaisia nauttimaan Aurinkomäelle.

Paikalle tuli poikaporukka, jotka olivat vilautelleet teräasetta ja sitten käyneet käsiksi poikaan, jolta he veivät ne rahat, joita oli, eli 13 euroa. Toisella pojalla ei ollut rahaa ryöstettäväksi.

Rikosilmoitus on tehty. Isä arvelee, että koska päätekijää ei ilmeisesti olla saatu selville, ei tutkinta sen vuoksi ole edennyt.

Osa porukasta oli myöhemmin tunnistettu toisen keravalaisen koulun ryöstetyn pojan kanssa suunnilleen samanikäisiksi oppilaiksi. Isä ihmettelee, miksi päätekijää ei saada selville, jos osa tekijöistä on tiedossa. Hän miettii, jääkö nuorille tällaisesta mielikuva, että voi tehdä mitä vaan, kun kukaan ei uskalla kertoa ja vaietaan.

Vaikka ryöstetty summa oli pieni, isä arvelee, että jos edes sen joutuisi palauttamaan, tekijät ehkä miettisivät tekoaan.

Isä kokee Keravalla erilaisten järjestyshäiriöiden lisääntyneen. Heidän perheeltään on lähiaikoina muun muassa viety kolme polkupyörää.

"Pitääkö olla aina ensin esimerkkitapaus?" kysyy Keravalla pahoinpidellyn tytön äiti – näin tapahtumat johtivat väkivallantekoon

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut