HUS ja Keusote uudistavat apuvälinepalveluita kuluvan vuoden aikana – apuvälineen voi jatkossa palauttaa mihin tahansa Keusoten pisteeseen

HUS ja Keusote uudistavat alueellisia apuvälinepalveluita kuluvan vuoden aikana. Kuvituskuva. Arkisto/Riitta Kumpulainen

Jari Halme

HUS ja Keusote uudistavat alueellisia apuvälinepalveluita kuluvan vuoden aikana.

Hyvinkään sairaalassa toimii Alueellinen apuvälineyksikkö, joka tuottaa apuvälinepalveluja Hyvinkään sairaalaan ja Hyvinkään kuntalaisille.

Tämän vuoden aikana muutkin Keusoten alueen kunnat eli Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula liittyvät hallinnollisesti apuvälineyksikön palveluiden alaisuuteen.

Muutoksen tavoitteena on tuottaa yhdenvertaiset palvelut alueen asukkaille.

Alueelliset apuvälinepalvelut muodostuvat jatkossa terveysasemien apuvälinepalvelupisteistä, HUS Hyvinkään Alueellisesta apuvälineyksiköstä ja HUSin Apuvälinekeskuksesta.

Perustason palvelut tuotetaan edelleen kuntien apuvälinepalvelupisteissä lähellä asukasta.

Tyypillisimpiä lainattavia apuvälineitä ovat liikkumisen apuvälineet, kuten esimerkiksi kyynärsauvat, kävelytelineet ja pyörätuolit sekä peseytymisen ja hygienian apuvälineet, esimerkiksi suihkutuolit ja wc-korottajat.

Apuvälinepalvelupisteet sijaitsevat jatkossakin terveysasemien yhteydessä Järvenpäässä, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa ja Tuusulassa sekä Hyvinkään sairaalassa ja Keusoten kuntoutuskeskuksessa Kiljavalla.

Uutta toiminnassa on se, että apuvälineen voi jatkossa palauttaa mihin tahansa Keusoten alueella sijaitsevaan pisteeseen.

Esimerkiksi Hyvinkään sairaalasta käyttöön saadun apuvälineen voi palauttaa Hyrylän terveysasemalle.

HUS Hyvinkään Alueellinen apuvälineyksikkö tuottaa perustason apuvälinepalveluita hyvinkääläisille ja jatkossa vaativan tason apuvälinepalveluita keskitetysti kaikille Keusoten alueen asukkaille sekä Hyvinkään sairaalaan.

Vaativan tason apuvälinepalveluita ovat esimerkiksi apuvälinetarpeet, joissa tarvitaan yksilöllisiä muutostöitä tai erityisosaamista.

Hyvinkään Alueellinen apuvälineyksikkö vastaa jatkossa myös keskitetysti apuvälineiden huolloista, korjauksista, pesuista, puhdistuksista, kuljetuksista, varastohallinnasta ja uusien apuvälineiden hankinnasta.

Keusote aloitti yhteistyön Koti TV:n kanssa – Kohderyhmänä nettiä käyttämättömät ikäihmiset

Omaisten ja läheisten vierailut sallitaan Keusoten terveyskeskussairaalassa ja kuntoutuskeskuksessa

2 800 keusotelaista saa toukokuussa uuden palkan – palkka-asiat ovat hiertäneet lähtijöitä

Mitä kuuluu Keusoten työntekijöille? – Aamuposti kysyi ja henkilöstö kertoi kuulumisiaan

Takaisinsoittoa aiotaan parantaa Keusotessa – Hyvinkäällä puhututtanut lääkäri-hoitaja vastaanottojen ongelmat

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut