Keski-Uusimaan vaalikone kertoo, mitä mieltä Tuusulan ehdokkaat ovat Hyrylän kehittämisestä – enemmistö katsoo, että muitakin osia pitää kehittää

Tanja-Elina Niemi

Pitäisikö Tuusulan kehittää Hyrylää aktiivisemmin kuin kunnan muita osia? Keski-Uusimaan vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista enemmistö (66%) on asiasta eri mieltä eli muitakin kunnan osia tulisi kehittää yhtä lailla.

Samaa mieltä väittämän kanssa on 24 prosenttia vastanneista. Omaa kantaansa ei osaa sanoa 10 prosenttia vastanneista. Kaikkiaan kysymykseen vastanneita on 160.

ENITEN kannatusta Hyrylän aktiivisemmalla kehittämiselle löytyy kokoomuksesta, demareista, perussuomalaisista ja Tuusulan puolesta -ryhmästä. Näissä samaa mieltä väittämän kanssa on 25–30 prosenttia.

– Mitään kuntakeskusta meillä ei pidä unohtaa, mutta uskoisin että Hyrylän kehittäminen palvelee suurinta osaa kuntalaisista. Siksi täysi tasapuolisuus keskusten välillä on vaikeaa toteuttaa. Mielestäni jokaisessa keskuksessa pitäisi kehittää aktiivisimmin niitä vahvuuksia, joita sillä on paikallisesti, perustelee Sakari Mäkinen (kok.) vaalikoneen kommenteissa.

– Hyrylä kaipaa kipeästi keskustan rakentumista kunnon liikekeskuksella muitakaan keskuksia unohtamatta. Painopisteen tulee kuitenkin olla Hyrylässä, kommentoi Jorma Sulander (sd.).

– Mielestäni Hyrylä on Tuusulan suurin keskus ja siksi sitä pitää kehittää aktiivisemmin kuin kunnan muita osia kuitenkaan muita osia mitenkään unohtamatta. Koko Tuusula on pidettävä elinvoimaisena ja ehyenä, näkee Johanna Seesaro (tupu).

Nyt on Jokelan ja Kellokosken vuoro!

– Tämän kokoisen kunnan on pakko valita, mihin resursseja käytetään. Hyrylä on kuitenkin kunnan keskus, sanoo Vesa Hänninen (ps.).

– Hyrylä tarvitsee eniten kehittämistä, kirjoittaa Hanna Rintala (vihr.).

ENITEN eri mieltä väittämän kanssa ovat keskustan ehdokkaat.

– Jokainen kunnan kolkka on yhtä arvokas. Maaseutumainen asuminen ja väljemmät elinolot on nyt nouseva toive etenkin nuorten aikuisten keskuudessa, kommentoi muun muassa Salme Nepponen (kesk.).

Vihreissä ja kokoomuksessa on vähiten eri mieltä olevia ja vihreissä on eniten niitä, jotka eivät osaa ottaa kantaa. Perussuomalaisilla ja Tuusulan puolesta -ryhmällä on puolestaan vähiten en osaa sanoa -vastauksia.

– Ennen muuta Hyrylää tulee kehittää, mutta myös muita Tuusulan osia tulee tarpeen mukaan kehittää. Esim. Kellokoskea matkailuosana, sanoo Tuula Huovinen (ps.)

– Mitä on kehitys? Purkamista? Palveluiden luomista passiivisille sohvaperunoille? Koirapuistoja?, pohtii Anne Vähätalo (tupu).

– Kunnan tulee kehittää kaikkia osiaan mahdollisimman aktiivisesti. Jokelassa on valtavasti potentiaalia hyvien junayhteyksien takia, sanoo Aato Kärki (tupu).

– Kaikki kunnan keskukset ovat tärkeitä menestyvälle kunnalle, näkee Tuula Lahdenperä (sd.)

– Hyrylää on viime vuodet kehitetty voimakkaammin, kuin muita kuntakeskuksia – Nyt on Jokelan ja Kellokosken vuoro! kommentoi Mika Saalasti (kok.).

– Hyrylä on Tuusulan kunnan keskustaajama, jossa asuville ihmisille on taattava myös palvelut. Moni palvelu ja yrityksen asiakaspohja riippuu siitä, paljonko palvelun käyttäjämäärä lähtökohtaisesti on. Hyrylään siis keskittyy väistämättä paljon palveluita, mutta muita kuntakeskuksia voi ja pitääkin kehittää omista lähtökohdistaan käsin, jotta saadaan kuntaan monipuolisia, elinvoimaisia alueita erilaisille ihmisille, sanoo Hanna Catani (vas.).

AIEMMIN on kerrottu, mitä mieltä Tuusulan, Järvenpään ja Keravan ehdokkaat ovat valtuustojen koosta ja terveyskeskusmaksujen säilyttämisestä.

www.keski-uusimaa.fi/vaalikone/

Hyrylä on Tuusulan suurin taajama ja hallinnollinen keskus, joka nauttii pääkaupunkiseudun läheisyydestä. Sauvo Jylhä

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut