Koronatartuntarypäs ja mahdollinen altistuminen Nurmijärvellä, Mäntsälässä päiväkotialtistuminen

Nurmijärvellä Betset-yhtiön tehtaalla sairastuneiden kanssa työskennelleet on ohjattu koronavirustestiin. Kuvituskuva. Päivi Kallo

Betset-yhtiön Nurmijärven tehtaalla on todettu koronavirustartuntarypäs. Koronatartuntoja on todettu kaikkiaan reilulla 20 henkilöllä.

Tartunnan saaneet on asetettu kotieritykseen Keusoten tai henkilön kotikunnan tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Sairastuneiden kanssa työskennelleet on ohjattu koronavirustestiin.

Mäntsälässä Kaunismäen päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 7.5.

Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 20 henkilöä.

Rajamäen uimahallilla asioineet asiakkaat ovat voineet altistua koronavirukselle. Mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua lauantaina 8.5. klo 10–13.15 ja sunnuntaina 9.5. klo 14–17.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 prosenttia. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Keusote suosittelee, että kyseisenä aikana uimahallissa asioineet henkilöt seuraavat vointiansa tarkemmin seuraavan 14 vuorokauden aikana, ja hakeutuvat koronatestiin, mikäli ilmenee lieviäkin oireita. Mikäli ilmenee koronaoireita, jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen.

Yleistietoa karanteenista löydät täältä.

Koronaluvut tiistaina: Keski-Uudellamaalla vain neljä uutta tartuntaa

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut