Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten puhelinpalvelun toimivuutta parannetaan – Tuottavuusohjelmaa laajennetaan lähes 34 miljoonan euron ylitysuhkan vuoksi

Keusoten puhelinpalvelun toimivuutta pohdittiin yhtymähallituksen katsauksessa tiistaina 11.5. Kesäkuussa käynnistetään kokeilu, ja ruuhkatilanteessa puhelut ohjautuvat yhteistyötaholle. Asiakas saa saman palvelun riippumatta siitä, vastaako puheluun Keusote vai yhteistyökumppani. Lisäksi takaisinsoittopalveluun liitetty tekstiviesti-ilmoitus takaisinsoittoajasta saadaan käyttöön kesäkuussa. Tämän toivotaan vähentävän uusintasoittoja ajanvarauspuhelimeen.

Koronatoiminta on rasittanut vastaanottopalveluiden saatavuutta, mm. kiireetöntä hoitoa on jouduttu rajoittamaan. Toukokuun ensimmäisen viikon jälkeen rajoitukset on purettu, ja vastaanottotoiminta on käynnistynyt normaalisti. Oman henkilökunnan työpanosta tullaan vapauttamaan koronatehtävistä ostopalveluhenkilöstön avulla.

– Puhelinpalveluiden ongelmiin on löydetty ratkaisuja, jatkossa on tärkeää lisätä aktiivista viestintää ongelmatilanteista ja ratkaisuista, toivoo hallituksen puheenjohtaja Annika Kokko.

Tilinpäätösennusteiden mukaan Keusoten omassa toiminnassa on ylitysuhkaa talousarvioon verrattuna 33,9 miljoonaa euroa. Ylityksestä koronasta johtuvaa on noin 19,6 miljoonaa euroa.

Tuottavuusohjelman tavoitteista on saavutettu 31.3.2021 mennessä kaksi miljoonaa euroa. Tavoitteena oli saada tälle vuodelle 12 miljoonan euron säästöt. Ylitysuhkan vuoksi yhtymähallitukselle tuodaan lähetekeskusteluun tuottavuusohjelman laajentaminen. Viranhaltijat velvoitetaan valmistelemaan uusia sopeutustoimia talousarviossa pysymiseksi.