Kirsikkapuukierrokselle voi Keravalla mennä japanilaisen musiikin siivittämänä

Keravan kirsikkapuukierroksen voi tehdä kävellen tai pyörällä. Anton Soinne

Kirsikkapuukierrokselle Keravalla kannattaa suunnata nyt, lämpimien säiden vuoksi täyskukinta tuli nopeasti ja voi olla ohi viikossa.

– Useimmat Keravalle istutetut kirsikkapuut ovat rusokirsikoita, joiden vaaleanpunaiset kukat puhkeavat aikaisin keväällä lähes lehdettömiin puihin. Lisäksi Keravalla on pilvikirsikkapuita, jotka kukkiessaan näyttävät valkoisilta poutapilviltä, kertoo Keravan kaupungin suunnitteluinsinööri Ulla Eriksson.

Kirsikkapuukierroksen kävelyreitin pituus on 3 km, ja reitti kiertää ympäri Keravan keskustaa. Pyöräreitin pituus on 11 km, ja siihen voi lisätä myös ylimääräisen 4,5 km lenkin.

Kirsikkapuukierroksen aloitus- ja lopetuskohdan voi valita kierroksen varrelta. Kierroksen aikana voi pysähtyä haluamissaan paikoissa ja kuunnella 10 kierrosta varten nauhoitettua tarinaa hanamista, japanilaisesta kulttuurista ja kirsikkapuiden kukintaan liittyvistä perinteistä.

Kävely- ja pyöräkierroksen aikana voi pysähdyksien välissä tai kirsikkapuiden alla nautitun piknikin aikana myös kuunnella japanilaista musiikkia

Kirsikkapuukierroksen kartan voi ladata ja tarinoita sekä soittolistaa kuunnella kaupungin verkkosivuilta. Tarinat ja soittolista löytyvät myös Spotifyista. Painettuna kartan voi hakea kirjastolta, Sinkasta tai Sampolan asiointipisteestä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut