Väylävirasto: Uudenmaan ratatyöt vaikuttavat kesällä matkustajaliikenteeseen – K- D- ja Z-juniin tulossa harvennettuja ja peruutettuja vuoroja

Keravan asemalla tehdään kesällä muutostöitä. Arkistokuva. arkisto/Anton Soinne

Väylävirasto tiedottaa, että kesällä Uudenmaan alueella tehdään useita ratatöitä, jotka vaikuttavat matkustajaliikenteeseen.

Joillakin alueilla liikennerakenteeseen tehdään merkittäviä muutoksia ja häiriöitä saattaa aiheutua yksittäisistä työkohteista tai kohteiden yhteisvaikutuksesta.

Etenkin lähijunien kohdalla ratatyöt saattavat aiheuttaa esimerkiksi raiteiston tai aikataulujen muutoksia.

MERKITTÄVIÄ vaikutuksia tulee muun muassa Keravalle.

K-junat liikennöivät ratatyön ajan vilkkaimpina aikoina vain Tikkurila-Kerava-Tikkurila rataosalla.

Lisäksi Keravalla alueen raideliikenteen turvallisuutta parannetaan uuden asetinlaitteen käyttöönotolla. Ratatyö on osa Pasila-Riihimäki rataosan parantamisen 1. vaihetta.

Väyläviraston mukaan käyttöönotolla on huomattavia vaikutuksia liikenteeseen, kuten harvennettuja vuorovälejä K-junille, peruutuksia D- ja Z-junille sekä muutoksia junien lähtöraiteisiin ja matka-aikoihin.

Muutokset ovat voimassa 7.6. – 29.8.

HELSINGIN päärautatieaseman alueella rakennettavan kevyen liikenteen tunnelin (Kaisantunneli) rakentaminen aiheuttaa raiteistojen muutoksia aina joulukuuhun 2023 asti. Kyseessä on Helsingin kaupungin hanke.

Helsingin ratapihan toimivuuden parantamishanke on edelleen käynnissä, raidemuutokset Pasilassa ja Helsingissä ovat mahdollisia koko rakentamiskauden ajan.

Tarkemmat tiedot matkustajaliikenteen korvaavista kuljetuksista sekä junien poikkeavista aikatauluista löytyvät VR:n sivuilta.

Lähijunaliikenteiden aikatauluista löytyy tietoa osoitteesta hsl.fi.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut