Tällainen on maaliskuussa toimintansa aloittanut Ahjon kylätalo – toistaiseksi avoinna vain nuorille, kesäkuun alussa tiloihin pääsevät myös 18 vuotta täyttäneet

Aleksi Olin (vas.) ja Robin Kunnap pelasivat biljardia Ahjon kylätalolla maanantaina. Pojat ovat viihtyneet nuorisotilassa, jossa on paljon mukavaa tekemistä. Anton Soinne

Oskari Lehto

10-vuotiaat Aleksi Olin ja Robin Kunnap sekä 12-vuotias Enni Falk odottelevat jo oven ulkopuolella, kun vastaava ohjaaja Milla Seppänen tulee avaamaan Ahjon kylätalon ovet maanantaina tasan kello 15.

Kylätalon piti avautua jo keväällä 2020, mutta koronapandemian vuoksi avaus siirtyi. Jatkossa yhdistykset järjestävät kylätalossa toimintaa kaiken ikäisille, mutta toistaiseksi sinne pääsevät vain nuoret.

Varhaisnuorille eli 3.–6.-luokkalaisille paikka avautui 10 hengen rajoituksin maaliskuun puolivälissä. Toukokuun alusta lähtien nuorisotilaan ovat päässeet myös yläkouluikäiset nuoret, ja kävijärajoituksia on höllennetty 20 henkilöön.

– Kävijöitä on ollut vaihtelevasti. Nyt kun kävijöitä voidaan ottaa vähän enemmän, kaikki halukkaat ovat mahtuneet sisään, Milla Seppänen kertoo.

Kylätalo on avoinna nuorille maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 15 alkaen ja perjantaisin kello 16 alkaen. Ensimmäiset kaksi tuntia on varattu alakouluikäisille ja loput neljä tuntia yläkouluikäisille.

Ahjon kylätalon nuoriso-ohjaajat Milla Seppänen (vas.) ja Mira Laaksonen seuraavat, kun Enni Falk, Aleksi Olin, Dorine Bulko ja Robin Kunnap pelaavat Playstationilla jalkapalloa. Anton Soinne

Ahjon kylätalo sijaitsee Ahjon Alepan alakerrassa väestönsuojassa. Avarassa ja viihtyisässä tilassa on tilaa reilut 300 neliötä. Siellä voi pelata biljardia, pingistä, pleikkaria, lautapelejä sekä heitellä elektronista tikkaa – tai ihan vaan oleskella kavereiden kanssa.

– Me ollaan pelattu varsinkin biljardia ja pleikkaa. Olemme tykänneet paikasta, Aleksi Olin ja Robin Kunnap kehuvat.

– En osaa kaivata tänne mitään muuta. Ohjaajatkin ovat tosi kivoja, Enni Falk kiittelee.

Milla Seppäsen ohella nuorisotilassa ovat maanantaina nuoriso-ohjaaja Mira Laaksonen sekä ranskalainen vapaaehtoistyöntekijä Dorine Bulko.

Ahjon kylätalolla on myös keittiö sekä erillinen, nuorten työpaja Jengan ylläpitämä äänitysstudio, joka on ollut aikaisemmin nuorisotalo Häkin tiloissa.

Kesäkuussa Ahjon kylätaloon päästetään myös aikuisia, sillä se on yksi Keravan ennakkoäänestyspaikoista. Siellä voi äänestää 2.–8.6. arkisin kello 9–20 ja lauantaina sekä sunnuntaina kello 10–18. Nuorisotilatoimintaa ei tuolla viikolla ole.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut