Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotustodistuksen käyttöönotto Omakannassa käynnistyy huomenna vaiheittain – Keusoten alueella annettujen rokotteiden tiedoista vasta alle puolet siirtynyt

Keusote tiedottaa, että Suomessa valmisteltavat Omakannan koronarokotustodistukset otetaan käyttöön vaiheittain 26.5. alkaen. Kansallinen todistus koronarokotuksesta tulee sisältämään tiedot henkilön saamista koronarokotuksista. Tätä koronarokotustodistusta voidaan käyttää esimerkiksi rajanylitystilanteissa niissä EU-maissa, jotka hyväksyvät kansallisen todistuksen koronarokotuksista.

Potilastietojärjestelmiin tehtävät toimenpiteet ovat pääosin valmiit, mutta takautuvat korjaukset koronarokotustietojen osalta ovat vielä osittain kesken. Tästä syystä tietojen siirtymisessä voi esiintyä vielä muutaman viikon viivettä.

Keusoten alueella tällä hetkellä alle puolet annettujen rokotteiden tiedoista on siirtynyt potilastiedon arkistoon, ja tätä kautta Omakantaan.

Rokotteen saatuaan voi tarkistaa Omakannasta, ovatko tiedot siirtyneet järjestelmään. Yleensä todistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta.

Mikäli tietosi eivät ole siirtyneet viiden vuorokauden kuluessa, ja tarvitset todistuksen annetusta koronarokotteesta aikaisemmin, voit olla yhteydessä koronarokotusten ajanvaraukseen (takaisinsoittopalvelu): puhelimitse numerossa, p. 019 226 0665, ma-pe klo 8–16. Pyydetty todistus lähetetään postitse.

Muussa tapauksessa suositellaan odottamaan rauhassa tietojen siirtymistä ja kansallista rokotustodistusta Omakannassa.

Keusotesta kerrotaan, että asiassa odotetaan tapahtuvan merkittävää edistymistä muutaman viikon kuluessa, ja asiasta tullaan tiedottamaan kun se etenee.