Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpää myymässä ateria- ja siivouspalvelut Jatsin osakkeet Palmialle – alustava kauppahinta 3,7 miljoonaa euroa

Palmia Oy on ostamassa Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut Jatsi Oy:n osakkeet. Järvenpään kaupunginhallitus hyväksyi osakkeiden myynnin maanantaina. Osakkeiden kauppahinnaksi on sovittu alustavasti 3,7 miljoonaa euroa.

Jos osakekauppa toteutuu suunnitellusti, Palmiasta tulee kaupungin ateria- ja siivouspalvelujen sopimuskumppani 31.8.2021 alkaen. Tämä tarkoittaa samalla, että muun muassa kouluruokien valmistus ulkoistetaan jatkossa Palmialle.

Jatsi Oy:n osakkeiden myynnin valmistelu on toteutettu hankintamenettelyllä, jossa järjestettiin julkinen tarjouskilpailu. Siihen tuli kaksi tarjousta, toinen Attendolta ja toinen Palmialta. Näistä Palmia arvioitiin niukasti paremmaksi.

Jatsi Oy myydään Palmialle kaikkine velvoitteineen, joten esimerkiksi henkilöstön työsopimukset ja tilojen vuokrasopimukset sekä alihankintasopimukset siirtyvät osakekaupan mukana. Jatsilla on noin 200 työntekijää, ja se perustettiin vuonna 2018 tuottamaan Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut.

Se tuottaa ruokia kouluille, päiväkodeille ja useisiin sote-yksiköihin, kuten Justiin.

Järvenpään kaupungin lisäksi Jatsi Oy:tä omistaa pieneltä osin Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä.

Tarjouskilpailussa oli palvelujen hankinnan osalta mukana myös Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalo, joka ei ole Jatsin omistaja.

Palmia sitoutuu kehittämään kunkin tilaajaorganisaation tilaamia palveluja kahdenkeskisessä kumppanuudessa. Kumppanuuden lähtökohtana ovat nykyiset palvelu- ja hintatasot.

Toistaiseksi voimassa olevan hankinnan ennakoitu arvo on yhteensä 49 miljoonaa euroa, josta Järvenpään kaupungin osuus on noin 37 miljoonaa euroa (noin 9,3 miljoona euroa/vuosi).