Oletko jo huomannut? Sinebrychoffin Lahden moottoritien puoleiseen seinään ilmestyi uusi valomainos – tästä on kyse

Sinebrychoffin seinään ilmestyi keskiviikkona uusi vihreä valomainos, jolla yhtiö haluaa viestiä hiilineutraaliudestaan. Oskari Lehto

Oskari Lehto

Sinebrychoffin tehdasrakennuksen Lahden moottoritien puoleiseen seinään asennettiin keskiviikkona uusi valomainos. Vihreät kirjaimet muodostavat sanat carbon neutral.

Tällä juomayhtiö haluaa viestiä, että sen juomanvalmistuksesta on tullut nyt hiilineutraalia. Toisin sanoen toiminnalla ei ole vaikutusta ilmaston lämpenemiseen.

Sinebrychoff on Suomen suurista panimoista ensimmäinen hiilineutraali yritys. Samalla siitä tuli maailman ensimmäinen hiilineutraalisti Coca-Colaa valmistava tehdas.

Sinebrychoff on valmistanut juomansa tämän vuoden alusta lähtien sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla. Tämä tuli mahdolliseksi, kun Sinebrychoffin yhteistyökumppani Keravan Energia luopui turpeen käytöstä eikä juomien valmistukseen käytetä muitakaan fossiilisia polttoaineita.

Sinebrychoffin ja sen omistavan Carlsberg-konsernin yhteisen kestävän kehityksen ohjelman yksi tärkeimmistä tavoitteista on ollut panimon hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä.

– Saavutamme sen nyt Sinebrychoffilla yhdeksän vuotta etuajassa, kertoo viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut