Vasemmiston kuntavaaliehdokkaan kimppuun hyökättiin Keravan keskustassa: "Mumisi, että sietäisi tommoisten kommareiden kuolla"

Vasemmistoehdokas Sanna Tenkasen kimppuun hyökättiin Keravan keskustassa keskiviikkona. Arkistokuva. Heikki Löfman

Oskari Lehto

Keravalaisen kuntavaaliehdokkaan Sanna Tenkasen (vas.) kimppuun hyökättiin, kun hän oli jakamassa vaalimainoksia ja -lehtiä Keravan keskustassa.

Järkyttävä tapaus sattui Sampolan alikulkutunnelissa keskiviikkona noin kello 17. Tenkasen mukaan hän oli paikalla yksin, kun hänen ohitseen käveli noin 30-vuotias mies.

Kun miehelle selvisi, että Tenkanen jakoi vasemmiston vaalimainoksia, tämä raivostui ja kävi käsiksi Tenkaseen. Mies tönäisi Tenkasta, repi mainokset tämän käsistä ja heitti ne maahan vesilammikkoon.

– Hän mumisi, että perussuomalaiset ovat hänen mielestään ainoa oikea puolue ja että sietäisi tommoisten kommareiden kuolla. Mies oli ihan siististi pukeutunut, enkä osannut ollenkaan arvata tällaista tapahtuvan. Joku heiveröisempi olisi saattanut kaatua tönäisyn voimasta. Minäkin horjahdin, mutta en onneksi loukannut itseäni. Kaikki kävi tosi nopeasti, ja sitten mies poistui paikalta, Tenkanen kuvailee.

Kuntavaaleissa Sanna Tenkanen on ehdolla ensimmäistä kertaa. Hän on myös Keravan Voimistelijat KNV:n varapuheenjohtaja. Hän kertoo pelästyneensä välikohtauksessa, mutta ei aio menettää yöuniaan tai lopettaa vaalikampanjointiaan sen vuoksi.

– Aion jatkaa vaalityötä ja vaalimainosten jakamista entiseen tapaan. Toki jatkossa on syytä pitää huolta siitä, että paikalla on koko ajan muitakin ehdokkaita.

– Täytyy ihmetellä, kuinka kukaan kehtaa käyttäytyä tällä tavalla. Vaikka kaikista asioista ei olisikaan samaa mieltä, niin kaikki ehdokkaat yrittävät kuitenkin ajaa kaupungin asioita, Tenkanen sanoo ja korostaa että eri puolueiden ehdokkaiden kanssa on vallinnut hyvä henki.

Sanna Tenkanen aikoo tehdä tapauksesta rikosilmoituksen poliisille. Asiasta on ilmoitettu myös Keravan turvallisuuspäällikölle. Tekijä on mahdollisesti tallentunut Sampolan tunnelissa oleviin turvakameroihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut