Hyökkäys ehdokkaan kimppuun sai reagoimaan: Keravan kaupunki antoi nyt turvallisuusohjeita kuntavaaliehdokkaille – näin poliisi kommentoi välikohtausta

Vasemmistoehdokas Sanna Tenkasen kimppuun käytiin Sampolan tunnelissa keskiviikkona. Poliisin mukaan rikosnimikkeenä on lievä pahoinpitely. Arkistokuva. Anton Soinne

Oskari Lehto

Keravan kaupunki ryhtyi toimiin sen jälkeen, kun vasemmiston kuntavaaliehdokkaan Sanna Tenkasen kimppuun hyökättiin Sampolan alikulkutunnelissa keskiviikkona. Tenkanen oli paikalla yksin, kun noin 30-vuotias mies tönäisi häntä ja heitti hänen käsissään olleet vaalimainokset maahan.

Kaupunki antoi torstaina turvallisuusohjeita Keravalla kuntavaaleissa ehdokkaita asettaneiden ryhmien vaaliasiamiehille.

– Kaupunki ja kaupungin vaaliviranomainen ei hyväksy minkäänlaista kuntavaalien ehdokkaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, uhkailua tai painostamista, epäasiallista viestintää tai valheellisten tietojen levittämistä, korostetaan kaupunginsihteeri Jarno Moisalan ohjeistuksessa, jonka tekemiseen osallistui myös kaupungin turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio.

Ohjeistuksen mukaan yksittäisten ehdokkaiden on turvallisuusnäkökulmasta järkevää jakaa vaalilehtisiä tai vastaavia esimerkiksi yleisöaukioilla tai kävelykadulla pareittain, paikassa missä on muitakin ihmisiä ympärillä.

Häiriötilanteessa ehdokkaita ohjeistetaan siirtymään muiden ihmisten suuntaan. Jos ehdokkaan fyysistä koskemattomuutta loukataan tai häntä uhataan väkivallalla, ohjeissa kehotetaan soittamaan välittömästi hätänumeroon 112.

Sanna Tenkanen kertoo tehneensä välikohtauksesta rikosilmoituksen poliisille jo samana iltana. Rikoskomisario Marianne Mettovaara Itä-Uudenmaan poliisista vahvistaa, että rikosilmoitus on vastaanotettu. Rikosnimikkeenä on tässä vaiheessa lievä pahoinpitely.

– Jos valvontakameratallenteita on tapauksesta saatavissa, niitä tilataan ensi viikon alussa ja sen jälkeen päätetään, onko rikostutkinnalle edellytyksiä, Mettovaara kertoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut