Kerava myi keskeisen tontin 1,4 miljoonalla eurolla – näkyvälle paikalle nousee kaksi isoa senioritaloa

K-Citymarketin naapuriin nousevat uudet kerrostalot näyttävät havainnekuvassa tältä. ARKKITEHDIT SOINI & HORTO OY

Oskari Lehto

Keravan kaupunki myy niin sanotusta veteraanipuistosta Viertolan kaupunginosasta yli 2 600 neliön kokoisen tontin kahden senioritalon rakentamista varten.

K-Citymarketin kupeessa sijaitsevan tontin kauppahinta on 1 434 050 euroa. Korttelialueen ostavat Asoasunnot Uusimaa Oy sekä perustettava yhtiö, jonka omistavat Yrjö ja Hanna -säätiö sekä Keravan Palvelutalosäätiö.

Rakennushankkeen koko on 5 800 kerrosneliömetriä. Tontille nousee kaksi seitsemänkerroksista taloa, joista toiseen tulee veteraanikoti ja senioriasuntoja ja toiseen senioreille tarkoitettuja asumisoikeusasuntoja. Yhteensä asuntoja tulee noin sata. Talojen pihakannen alle rakennetaan noin 30 autopaikan pysäköintihalli.

Veteraanipuiston nykyinen veteraanien muistokivi aiotaan sijoittaa jatkossa talojen sisäpihalle.

Kerrostalot nimetään Jukolaksi ja Toukolaksi Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen mukaan, josta myös Sompion ja Viertolan nimistö on saanut innoituksensa. On mahdollista, että nimet tulevat näkyviin myös talojen julkisivuun.

Toisen talon päätyseinään on tulossa iso seinämaalaus eli muraali. Alustavan suunnitelman mukaan maalaus olisi tyylitelty versio Akseli Gallen-Kallelan Palokärki-maalauksesta. Muraali avautuu tontin vieressä kulkevan vilkasliikenteisen Keskustan kehän suuntaan.

Uusille taloille on tarkoitus hakea rakennuslupaa vielä tänä vuonna. Näillä näkymin talojen rakentaminen voi päästä käyntiin jo tulevana syksynä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut