Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurijohtaja: Villa Kokkonen säilyy Järvenpään kulttuurikohteena – "Toimijoita ei ole ahdistettu nurkkaan"

– Järvenpään kaupunki ei ole millään tavalla ahdistanut Villa Kokkosen toimijoita nurkkaan tai pyrkinyt mihinkään muuhun kuin tukemaan heidän toimintaansa kaikilla käytössä olevilla keinoilla.

Näin toteaa kulttuurijohtaja Sami Ylisaari kaupungin tiedotteessa. Tiistai-iltana julkaistun tiedotteen sanoman allekirjoitti myös palvelualuejohtaja Kristiina Hannula.

Oopperalaulaja, Aalto-nähtävyyden johtaja Antti A. Pesonen sekä pianisti, Mestart Oy:n toimitusjohtaja Elina Viitaila kertoivat Keski-Uusimaa-lehdelle maanantaina, että kaupunki asetti neuvotteluissa huhti- ja toukokuussa reunaehdoksi kuukausivuokran kolminkertaistumisen.

Tiedotteessa kulttuurijohtaja Ylisaari ja Hannula toteavat, ettei kaupunki ole asettanut reunaehtoja Villa Kokkoselle, eikä sanonut vuokran kolminkertaistuvan.

– Keskusteluissa yrittäjän kanssa on kerrottu pitkään valmisteilla olleesta kaupungin ulosvuokrattujen kiinteistöjen vuokrausten periaatteista. Periaatteet tuovat toteutuessaan painetta vuokran nostamiseen, mutta päätöstä tästä ei vielä ole, Ylisaari toteaa kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki sai nykyisen toimijan irtisanomisilmoituksen maanantaina.

– Järvenpään kaupunki ei ole vielä päättänyt, miten Villa Kokkosen toiminta tullaan järjestämään tulevaisuudessa. Tässä vaiheessa kiinteistön myynti on suljettu pois, mutta muut vaihtoehdot ovat mahdollisia, Ylisaari ja Hannula toteavat.

Käytännössä vaihtoehdot ovat kohteen vuokraus tai kaupungin oman toiminnan sijoittaminen Villa Kokkoseen.

– Oli ratkaisu kumpi tahansa, tulee Villa Kokkonen olemaan edelleen merkittävä kulttuurikohde Järvenpäässä. Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut alkavat välittömästi suunnitella musiikkisisältöjä Villa Kokkosen konserttisaliin, jotta Joonas Kokkosen juhlavuotta voidaan juhlistaa myös Villa Kokkosessa.

Järvenpään kaupungin omistuksessa oleva Villa Kokkonen on toiminut yksityisesti ylläpidettynä Aalto-nähtävyytenä ja konserttijärjestäjänä kesäkuusta 2009 lähtien.

Säveltäjä Joonas Kokkonen asui Alvar Aallon suunnittelemassa kodissaan vuosina 1969–1996.

Juttua päivitetty 2.6. kello 11.30. Lisätty tieto, että kaupungin tiedotteen sanoman takana oli kulttuurijohtajan lisäksi myös palvelualuejohtaja Kristiina Hannula.