Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 50 hengen kokoontumiset ulkona mahdollisia erikoisjärjestelyin – omat lohkot katsomoihin

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että 2.6.-22.6. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan sisätiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä.

Alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi kokoontua enintään 50 henkilöä edellyttäen, että seurueiden on mahdollista välttää lähikontaktit toisiinsa.

Lähikontaktilla tarkoitetaan ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa.

50 hengen tiloissa on oltava käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita. Tilaisuuteen osallistuva yleisö voidaan sijoittaa omille istumapaikoille tai omille alueille ulkotiloissa enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin.

Lisäksi käytettävissä olevien lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke. Jokaiselle lohkolle tulee olla omat kulkureitit, palvelut sekä tapahtumahenkilökunta.

Vaikka kesän edetessä rokotusten eteneminen ja kausivaihtelu tukevat epidemian kohenemista, tilanne on toukokuussa uudelleen heikentynyt osalla alueista. Tartuntojen määrät voivat jälleen kasvaa, kun rajoituksia on jo lievennetty ja jos ihmisten väliset kontaktit lisääntyvät.

Lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke.

Herkemmin tarttuvat koronavirusvariantit voivat osaltaan myös lisätä tartuntojen määrää. Avin mukaan alueiden epidemiatilanteissa on suuria eroja: maan etelä- ja lounaisosissa tapausten ilmaantuvuus on edelleen suurempi kuin muualla maassa.

Joillakin alueilla myönteinen kehitys on pysähtynyt, ja osalla alueista paikalliset tartuntarypäät ovat aiheuttaneet alueellisen tilanteen heikentymisen.

Koronavirustesteissä on käyty edelleen paljon. Viikolla 20 testejä tehtiin yli 117 000 kappaletta, hieman enemmän kuin edellisellä viikolla.

Koko maassa uusien kotimaisten tartuntojen tartunnanlähde saatiin selvitettyä yli 70 prosentissa tapauksista.