IL selvitti: Kolmella alueen kuntavaaliehdokkaalla on useita tuomioita viime vuosilta

Kaksi järvenpääläistä ja yksi sipoolainen kuntavaaliehdokasta on syyllistynyt vähintään kahteen rikokseen viimeisen neljän vuoden aikana, selviää Iltalehden selvityksestä. Kuvituskuva.

Tero Vähämäki

Kaksi järvenpääläistä ja yksi sipoolainen kunnallisvaaliehdokas on saanut vähintään kaksi rikostuomiota viime valtuustokauden aikana, eli vuosina 2017–2021. Asia käy ilmi Iltalehden tekemässä selvityksessä.

Iltalehden mukaan Järvenpäässä kunnallisvaaleihin osallistuva Timo Kokko (ps.) tuomittiin vuonna 2019 pahoinpitelystä 100 päiväsakkoon ja velallisen epärehellisyydestä sekä tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta 70 päiväsakkoon.

Niin ikään Järvenpään valtuustoon pyrkivä Jouni Toivainen (kok.) tuomittiin puolestaan vuonna 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 40 päiväsakkoon vuonna 2018. Syynä oli törkeä rattijuopumus. Vuonna 2019 Toivainen tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta ja ajokorttirikkomuksesta kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Sipoolainen Jon Korhonen (sd.) on Iltalehden mukaan tuomittu viime valtuustokauden aikana kolmesta rikoksesta. Hänet tuomittiin 40 päiväsakkoon vuonna 2017 rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Vuonna 2019 hänet tuomittiin 35 päiväsakon rangaistukseen huumausainerikoksesta. Myöhemmin samana vuonna hän sai 35 päiväsakon tuomion rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut