Uusi estradi aloittaa Onnelan rannassa Tuusulassa – Eino Leinoa laulettuna terassilla

Perjantaina alkaa. Järvenpääläiset laulajat Tommi Kolehmainen (vas.) ja Mikko Moilanen tulkitsevat Eino Leinoa. Yleisöllä on terassilta näkymä Tuusulanjärvelle. Krapin Paja/Anu Uhlenius

Jouko Tuomas-Kettunen

Perttu Hietasen rakastettuja sävellyksiä Eino Leinon teksteihin ihan Tuusulanjärven rannassa!

Juuri niitä, jotka olivat takavuosien hittejä Vesa-Matti Loirin esittämänä.

Mikä voisikaan olla parempi tapa aloittaa uuden estradin tarjonta Krapin Onnelan rannassa Impivaaran pihaterassilla.

Impivaaran huvilassahan asui aikoinaan myös kansallisrunoilija Eino Leino.

Leinoa tulkitsevat järvenpääläiset laulajat Tommi Kolehmainen ja Mikko Moilanen säestäjänä pianisti Seppo Sundström.

– Onhan tässä todellakin historian havinaa ja autenttista tunnelmaa. Ja ilta päättyy aivan varmasti Lapin kesään, tunnelmoi esityksen ohjaaja, järvenpääläinen Pauliina Naala.

– Tommi ja Mikko ovat ideoineet Leino-esitystä jo vuosia. Laulut oli määrä esittää ensimmäisen kerran Impivaaran yläkerrassa Värinää-viikoilla viime vuonna, mutta tietenkin suunnitelmat muuttuivat.

Kolehmainen ja Moilanen ovat olleet mukana lukuisissa produktioissa vuosien varrella, mutta nyt heidän haaveensa toteutuu aidoissa Leino-maisemissa.

– Yritämme järjestää Impivaaran lauluille myös lisäesityksiä, Naala lupaa.

Leino-esitys aloittaa Krapin Pajan uuden konserttisarjan. Kesän aikana rannassa kuullaan useita pieniä konsertteja ja muita esityksiä.

Paja kertoo turvaohjeissaan, että konserteista ja esityksistä nautitaan puutarhapöydistä, omilta paikoilta, sopivan etäisyyden päässä muista vieraista. Kulttuurin lomassa voit nauttia myös virvokkeita.

Keikat jatkuvat 10. ja 11. kesäkuuta, kun terassilla esiintyvät Iiro Rantala (piano) yhdessä näyttelijävaimonsa Lotta Kuusiston kanssa. 18. kesäkuuta terassitunnelmaa luo näyttelijä ja muusikko Mari Rantasila.

Heinäkuussa Impivaarassa esiintyvät Johanna ja Mikko Iivanainen (22.7.), laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikainen (23.7.) ja kitaristi Petteri Sariola (30.7.).

Heinä-elokuun keikat täydentyvät kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla.

Keski-Uudenmaan Teatteri tuo Impivaaran terassille Kerran minulla oli sisar -esityksen. Työryhmään kuuluvat Elina Varjomäki (vas.) ja Taru Stil. Krapin Paja

Keski-Uudenmaan Teatteri tuottaa kesällä uutta musiikkiteatteria, jota nähdään Impivaaran terassilla.

Kerran minulla oli sisar -esitys kertoo sodan vaikutuksesta arkiseen elämään naisten silmien kautta.

Tekijät kertovat, että kokonaisuus valottaa musiikin välityksellä, kuinka sotakokemukset ovat muovanneet naiseutta ja rakkautta, sisaruutta ja veljeyttä.

Sota on läsnä jossain koko ajan, vaikka se ei meille näyttäydy. Se tapahtuu toisella puolen maapalloa, tai kulkee kolmanteen polveen muistoina tai kipupisteinä.

Työryhmä, johon kuuluvat Taru Still, Elina Varjomäki ja Jussi Hongisto, kertovat, että näistä hetkistä on löydettävissä surun lisäksi myös lohtua ja huolenpitoa.

Musiikin siivittämän esitys lupaa voimaannuttavan kokemuksen vastoinkäymisten kohtaamiseen.

Impivaaran lauluja pe 4.6. klo 19. Kesto noin 50 minuuttia. Krapin Onnelan alue, Impivaaran pihaterassi (Rantatie 34, Tuusula). Terassialuetta ei ole katettu. Liput: verkkokauppa.krapi.fi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut