Nuoriso juhli riehakkaasti

Koulujen päättymistä ja kesäloman alkamista juhlittiin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella riehakkaasti usean kunnan ja kaupungin alueilla.

Vilkkaimpia juhlimispaikkoja olivat Järvenpään Rantapuisto, Porvoon Kokonniemi ja Nurmijärven Klaukkalan Vaskomäki.

– Nuorten hallusta takavarikoitua alkoholia hävitettiin tänä vuonna kymmeniä litroja. Nuorilla oli hallussaan pääsääntöisesti mietoja alkoholijuomia, kertoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen.

– Aurinkoisella ja kesäisellä säällä oli varmasti vaikutusta siihen, että hätäkeskuksen poliisille välittämiä tehtäviä oli paljon jo alkuillasta asti. Nuoriin liittyvät tehtävät olivat pääsääntöisesti häiriötehtäviä. Huolta aiheuttivat myös muutamasta paikasta ammutut hätäraketit ja ilotulitteet. Ilotulitteita ammuttiin muun muassa Pilvijärven uimarahnalta Sipoossa, ja hätäsoihtuja poltettiin ainakin Järvenpäässä.

Poliisi havaitsi myös paljon iloisen rauhallista juhlintaa, johon ei ollut mitään syytä puuttua.

Itä-Uudenmaan poliisi viesti illan ja yön tapahtumista aktiivisesti Twitter-tilillään.

Illan ja yön mittaan poliisi joutui rauhoittamaan muutamia tappelunnujakoita. Yksi niistä sattui Järvenpää-talon edustalla puolen yön vaiheilla. Paikalla oli paljon nuorisoa.

Samoihin aikoihin nujakoitiin Vaskomäellä Nurmijärven Klaukkalassa. Koolla oli satoja nuoria.

Koulujen pihat houkuttivat nuoria vielä kesäloman alkamisen jälkeen. Hätäkeskukselle ilmoitettiin nuorten kokoontumisesta muun muassa Mäntsälän Myllymäen koululla, Järvenpään Kartanon koululla ja Tuusulassa Jokelan koulukeskuksen pihalla. Nurmijärvellä yksi kokoontumispaikka oli Isoniityn koulun piha.

Rajamäen koulun pihalla Nurmijärvellä nuorisoporukka hajotti koulun ikkunan. Sipoon koulukeskuksella tunkeuduttiin rakennustyömaa-alueelle, ja poliisille tulleen ilmoituksen mukaan nuoret olivat menneet rakennustyömaan hissiin.

Nuorten ilonpidosta syntyneet äänet häiritsivät useita ilmoittajia. Musiikin soittamisesta kovalla tuli ilmoituksia. Mäntsälässä ilmoitettiin myös nuorista, jotka lämmittivät paljua taloyhtiön pihalla . Lämmityksestä aiheutui savuhaittoja.

Tuusulassa kokoonnuttiin muun muassa Häklin montulle. Sieltä poliisi sai huolestuneelta nuorelta ilmoituksen päihtyneistä juhlijoista, ja yksi makasi ilmoituksen mukaan maassa.

Keravalla juopuneet nuoret menivät maauimalan alueelle ja ilmoituksen mukaan kiipeilivät hyppytorniin.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut