Siiri, 15, järjesti itselleen ja pikkusisko Hilmalle kesätöitä: perusti vaunukahvilan Keravan Virrenkulmaan – ”Yllättävän kivaa tämä on ollut”

Siiri (vas.) ja Hilma Kokkarinen pyörittävät kesäkahvila Virrenkulmista lämpökeskuksen pihalla. Kahvilan edustalle on tuotu asiakkaita varten kaksi pöytää tuoleineen. Anton Soinne

Oskari Lehto

Keravan Virrenkulmaan avautui sunnuntaina kesäkahvila Virrenkulmis. Vaunukahvilan perusti Virrenkulmassa asuva Siiri Kokkarinen, 15, joka pyörittää kahvilaa yhdessä apulaisena toimivan pikkusiskonsa Hilman, 12, kanssa.

– En edes hirveästi hakenut kesätöitä, kun ajattelin ettei niitä ole nyt helposti saatavilla. Yrittäminen tuli mieleen, koska ukillani on ollut oma kalaravintola. Isä hankki meille vaunun, ja myyntipaikasta teimme sopimuksen Keravan Energian kanssa, nuori kesäyrittäjä kertoo.

Keravan Energia halusi tukea nuoria yrittäjiä järjestämällä turvallisen paikan ja sähköt vaunua varten.

Vaalea vaunukahvila toimii Pihkaniityn lämpökeskuksen pihalla Ylikeravantien ja Suorannankadun risteyksessä. Tarjolla on Siirin ja Hilman itse leipomia munkkeja, vohveleita, makeita ja suolaisia lettuja sekä kahvia ja virvoitusjuomia. Lisäksi "Hilma's Cornerissa" on myynnissä Hilman valmistamia vaihtuvia tuotteita, kuten raparperi- tai omenapiirakkaa.

– Tuotteiden valmistamiseen menee yleensä noin tunti päivässä. Reseptit olemme löytäneet netistä, Siiri Kokkarinen kertoo.

Asiakkaat ovat välittömästi löytäneet kesäkahvilan näkyvän myyntipaikan ja some-näkyvyyden ansiosta.

– Yllättävän kivaa tämä on ollut. Työ on välillä tosi kiireistä, mutta olemme ehtineet pitää taukojakin, yrittäjä kiittelee.

Siiri Kokkarinen on käytännössä kahdestaan sisarensa kanssa käynnistänyt kesäkahvilan toimintaa. – Äiti on ollut vielä aluksi apuna, Siiri Kokkarinen kertoo. Anton Soinne

Kesäkahvila Virrenkulmis on avoinna ainakin toistaiseksi kuutena päivänä viikossa. Arkisin kahvila palvelee torstaita lukuun ottamatta kello 13–18. Torstaisin ja sunnuntaisin kahvila on avoinna yleensä kello 17–20 ja lauantaisin kahvila on suljettu.

– Jatkamme toimintaa ainakin koko kesäkuun. Heinäkuussa paikka on välillä suljettuna, koska olen menossa rippikouluun ja aion muutenkin pitää vähän lomaa. Elokuussa ennen koulujen alkua kahvila on ainakin näillä näkymin vielä auki, kertoo Kurkelan koulun ysiluokalle syksyllä menevä yrittäjä.

Mahdollista on, että Virrenkulman kesäkahvila jatkaa toimintaansa tulevinakin kesinä, mutta päätöksiä asiasta ei ole vielä tehty.

– Kyllä se jatkaminen ainakin tällä hetkellä kiinnostaa. Tulevina vuosina pikkusiskoni Hilma voi halutessaan jatkaa toimintaa ja sen jälkeen ehkä myös kolmas ja nuorin siskomme, Siiri Kokkarinen hymyilee.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut