Järvenpäässä kevennetty lupamenettely kaupunkilaisten omille mikrotapahtumille – osallistujamaksimi on 50 henkilöä

Esimerkiksi Vanhankylänniemessä voi järjestää mikrotapahtumia kesällä, kunhan tapahtuma täyttää kaupungin kriteerit. Arkistokuva. Riitta Suomalainen

Järvenpään kaupunki toteuttaa kesällä kokeilun, jonka ansiosta on mahdollista järjestää maksimissaan 50 henkilön tapahtumia kaupungin yleisillä alueilla Rantapuistossa ja Vanhankylänniemessä kevennetyllä lupamenettelyllä.

Suurempia tapahtumia varten yleisten alueiden käyttölupaa haetaan jatkossakin lupapiste.fi -palvelun kautta.

Kesä Jäke on tarkoitettu jokaiselle järvenpääläiselle, jolla on intoa toteuttaa kaikille avoimia pieniä ilmaistapahtumia. Kaupunki kannustaa päästämään luovuuden valloilleen ja toteuttamaan rohkeasti oman vision.

– Mikrotapahtuman on vain noudatettava tapahtumasääntöjä ja tapahtumakuvaus on ilmoitettava sähköpostitse kaupungille tarkistusta varten, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Kesä Jäken säännöt on luotu kaikille yhteisiksi, jotta tapahtuman ilmoittaminen olisi mahdollisimman helppoa. Tapahtumien tulee olla ilmaisia, kaikille avoimia, Rantapuistossa tai Vanhankylänniemen yleisellä alueella sijaitsevia tapahtumia.

– Esimerkiksi pelkkä myyntitapahtuma ei ole Kesä Jäken sääntöjen mukainen, tiedotteessa muistutetaan.

Tapahtumissa tulee olla yhteyshenkilö, joka ottaa vastuun tapahtumasääntöjen noudattamisesta. Mikäli tapahtuma ei noudata sääntöjä, siitä aiheutuu vaaraa tai yhteyshenkilön määrittäminen ei onnistu, kaupunki ei voi antaa lupaa tapahtuman järjestämiseen.

Ilmoitus tapahtumasta on tehtävä kolme viikkoa ennen tapahtuman ajankohtaa osoitteeseen: joonas.ikonen@jarvenpaa.fi.

Kaupunki käy viikoittain tapahtumaideat läpi ja myöntää luvan, mikäli tapahtuma noudattaa kaupungin kriteerejä. Säännöt löytyvät Järvenpään verkkosivuilta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut