Keravalaisen kuntavaaliehdokkaan häirintätapauksen esitutkinta valmistui: "Tilanteessa ei tapahtunut mitään fyysistä väkivaltaa"

Kuvituskuva. Nalle Nieminen

Keravalaisen kuntavaaliehdokkaan häirintätapauksen esitutkinta on valmistunut, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi. Tapaus sattui Sampolan alikulkutunnelissa 26.5. keskiviikkona iltapäivällä, jossa Sanna Tenkanen (vas.) oli ollut jakamassa vaalimainoksia.

Tapahtumasta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeellä lievä pahoinpitely.

Poliisi kävi läpi valvontakameran tallenteet. Tallenteista ilmeni, että ohikulkija oli ottanut ehdokkaalta hänen kädessään olevat vaalimainokset, heittänyt ne ilmaan ja potkaissut ne levälleen, kertoo tutkinnanjohtaja Krista Vallila Itä-Uudenmaan poliisista.

– Esitutkinnassa selvisi, että tilanteessa ei tapahtunut mitään fyysistä väkivaltaa, eikä epäilty esittänyt tilanteessa mitään suusanallisiakaan uhkauksia, Vallila jatkaa.

Tutkinnanjohtajan kertomus tapahtumista eroaa ehdokkaan kertomuksesta Keski-Uusimaalle 27.5.

– Hän mumisi, että perussuomalaiset ovat hänen mielestään ainoa oikea puolue ja että sietäisi tommoisten kommareiden kuolla. [...] Joku heiveröisempi olisi saattanut kaatua tönäisyn voimasta. Minäkin horjahdin, mutta en onneksi loukannut itseäni. Kaikki kävi tosi nopeasti, ja sitten mies poistui paikalta, Tenkanen kertoi aiemmin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut