Tapahtuiko rikosta vai ei? Keravalla häiritty vasemmiston kuntavaaliehdokas pitää poliisin tulkintaa tapauksesta omituisena: "Kyseessä ei ollut mikään taklaustyyppinen tilanne" – näin kommentoi poliisi

Ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa oleva Sanna Tenkanen on muun muassa Keravan Voimistelijat KNV:n varapuheenjohtaja. Arkistokuva. Heikki Löfman

Oskari Lehto

Keravalaista vasemmistoliiton kuntavaaliehdokasta Sanna Tenkasta häirittiin Sampolan tunnelissa toukokuun lopulla, kun hän oli jakamassa kuntavaalimainoksia.

Tenkasen mukaan noin 30-vuotias mies oli repinyt häneltä vaalimainokset kädestä, tönäissyt häntä ja mumissut, että "perussuomalaiset ovat hänen mielestään ainoa oikea puolue ja että sietäisi tommoisten kommareiden kuolla".

Sanna Tenkanen teki tapauksesta rikosilmoituksen, jonka poliisi kirjasi nimikkeellä lievä pahoinpitely.

Itä-Uudenmaan poliisin torstaina julkaiseman tiedotteen mukaan tapahtumapaikalta tilatuista valvontakameran tallenteista ilmeni, että ohikulkija oli ottanut kuntavaaliehdokkaalta hänen kädessään olevat mainokset, heittänyt ne ilmaan ja potkaissut ne levälleen.

– Esitutkinta tapauksessa on valmistunut ja esitutkinnassa selvisi, että tilanteessa ei tapahtunut mitään fyysistä väkivaltaa, eikä epäilty esittänyt tilanteessa mitään suusanallisiakaan uhkauksia, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Krista Vallila.

Sanna Tenkanen pitää omituisena poliisin tulkintaa siitä, ettei mies esittänyt uhkauksia. Hän kertoo itse nähneensä valvontakameran tallenteen poliisin luona.

– Tallenteessa ei ole ollenkaan ääntä, joten siitä ei voi millään todentaa, mitä tilanteessa sanottiin. Mies puhui niin hiljaa ja mumisi, että sanomisista oli vaikea saada minunkin selvää.

Tenkanen pitäytyy kertomuksessaan myös tönäisyn osalta.

– Kamera on kuvannut tilanteen niin kaukaa, ettei tallenteesta voi nähdä kunnolla, onko tönäisyä tapahtunut. Mies tönäisi minua käteen ja sain otettua tönäisyn hyvin vastaan. Kyseessä ei ollut mikään taklaustyyppinen tilanne ja kaikki kävi hyvin nopeasti, hän sanoo.

Rikoskomisario Krista Vallilan mukaan Sanna Tenkasen kertomuksen perusteella tilanteessa ei ole sanottu uhkaukseksi luokiteltavia asioita.

– Enemmänkin kyse on todella paheksuttavasta ja alatyylisestä mielipiteen ilmaisusta, mutta kuulustelujen perusteella ehdokasta ei ole uhattu esimerkiksi välittömällä väkivallalla.

Myöskään tönäisyä ei valvontakameran nauhalla Krista Vallilan mukaan näy.

– Kyseessä on harvinaisen hyvälaatuinen kuva, eikä tallenteessa näy muuta kuin vaalimainosten repiminen ja niiden jalkapallotyylinen potkaisu. En missään tapauksessa väheksy kokemusta, joka on varmasti ollut pelottava ja hyvin paheksuttava, mutta usein tällaisissa yllättävissä tapauksissa muisti voi järkytyksen takia muuttaa tilanteen pahemmaksi kuin se on todellisuudessa ollut.

Koska mitään rikosta ei nauhoilta ole todennettavissa, rikostutkinta on Krista Vallilan mukaan päättynyt.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut