Kuvattiinko ennakkoäänestäjiä Järvenpäässä? – Valvontakamera äänestyskopin yläpuolella huolestutti Prisma-keskuksessa

Prisma-keskuksen ennakkoäänestyspaikan yläpuolella oli kamera, mutta se ei kuvannut äänestyskoppia, vakuuttaa Järvenpään keskusvaalilautakunnan sihteeri Laura Rainetoja. Kuvan kamera ei liity tapaukseen. Sauvo Jylhä

Satu Jalo

Keski-Uusimaan lukija kertoi havainneensa, että Järvenpään Prisma-keskuksen ennakkoäänestyspaikalla oli valvontakamera katossa suoraan äänestyskopin yläpuolella. Kyseinen äänestyspaikka oli lähellä Suomalaista kirjakauppaa ja Dressmannia.

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Laura Rainetoja myöntää, että katossa äänestyskoppien yläpuolella oli valvontakameran kupu, mutta kuvun sisällä sijaitseva valvontakamera oli suunnattu toisaalle.

Rainetoja vakuuttaa, että jokaisen ennakkoäänestäjän vaalisalaisuus on säilynyt.

– Kuvun sisällä oleva kamera ei näy ulospäin, mutta se pystytään suuntaamaan haluttuun suuntaan. Prisma-keskuksen johto on ollut tietoinen, ettei kameralla saa kuvata äänestyskoppia, Rainetoja sanoo.

Äänestyspaikan sijoittamisesta kauppakeskuksen sisällä tehtiin päätös yhdessä Prisma-keskuksen kanssa. Käytävältä piti löytää tarpeeksi leveä kohta ennakkoäänestyspaikalle, eikä vaihtoehtoisia paikkoja ollut Rainetojan mukaan liiemmälti tarjolla.

Kuntavaalien ennakkoäänestys päättyi tämän viikon tiistaina 8.6. Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 13.6. voi äänestää kello 9–20.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut