Järvenpään Taideseura järjesti "JiiVee" Minervan muistonäyttelyn

JariVeikko "JiiVee" Minervan teoksia on esillä Järvenpään Taidetalolla..

Järvenpään Taideseura järjestää muistonäyttelyn edesmenneen jäsenensä JariVeikko "JiiVee" Minervan muistolle.

JiiVee oli seuran jäsen vuodesta 2004 ja hän oli aktiivisesti mukana useissa seuran tapahtumissa ja näyttelyissä puuhamiehenä ja ideanikkarina.

Taideseura kertoo, että näyttelystä on pyritty tekemään JiiVeen näköinen unohtamatta mustalla tusseilla papereille tehtyjä Haloo! Hulabaloo -teoksia, jotka peittävät Taidetalon käytävän seinän.

JiiVee käytti teoksissaan paljon värejä ja leikkeili ja liimaili kirjansivuista palasia, joista syntyi hassunkurisia ja iloisia teoksia.

Näyttelyssä on teoksia eri ajoilta ja eri teemoilta kuten Aleksis kivi, Marilyn Monroe, ja Pikku ukko.

Lisäksi esillä on yhdessä kuvataiteilija Anna-Maija Rissasen kanssa toteutettuja teoksia.

JiiVeetä muistellaan Taidetalolla myös Kari "Niksu" Nikanderin luoman kuvaäänivideoteoksen kautta, jossa Chaplinin Parrasvalojen haikea kappale siivittää JiiVeen tarinaa kuvin syntymästä vuoteen 2020.

Taidetalolla on esillä myös JiiVeen taittamia kirjoja, julkaisuja, kortteja, julisteita ja muita painotuotteita.

Näyttelyn teokset ja ripustuksesta sivuun jääneet muut teokset ovat kaikki myynnissä Taidetalolla sen aukioloaikoina. Myös JiiVeen taittama Järvenpään Taideseuran juhlakirja on saatavilla.

Taiteilija, taideseuran sihteeri Anna-Maija Rissanen muistutti puheessaan, että JariVeikolla, kuten monella lempilapsella, on useita lempinimiä.

– Taideseurassa häntä kutsuttiin JiiVeeksi. Minulla ja JariVeikolla oli ihan erityinen, korkealla arvostava ja kunnioitettava suhde, joten aina puhuttelimme toisiamme sukunimellä "Herra Minerva" ja "Rissanen".

– Tarina kertoo, että tutustuimme Järvenpää-päivänä torilla vuonna 2011, jolloin myin hänelle yhden järvimaisema-teokseni.

JiiVee totesi, että heidän työnsä sopisivat hyvin yhteen.

– Joten ehdotti yhteistyönäyttelyä, jossa jatkaisimme toinen toistemme teoksia. Ja niin seuraavana vuonna 2012 oli Taidetalolla vakavan hassu näyttely, jonka teokset saivat kävijät nauramaan.

JiiVee ja Rissanen ehtivät toteuttaa kolme yhteisnäyttelyä vuosina 2012, 2015 ja 2016.

– Viimeisin yhteinen teoksemme syntyi postuumisti, kun yhdistin näyttelyä varten JiiVeen kapalevyille tehtyjä teoksia yhdeksi himmelin muotoon. On ollut ilo saada tuntea JiiVeen kaltainen humoristinen tarinankertoja niin sanoin kuin kuvin.

JariVeikko ”JiiVee” Minervan muistonäyttely on esillä 20.6. asti Järvenpään Taidetalon Studio-tilassa. Ti-pe kello 14–18 ja la-su kello 11–15, Myllytie 13 A. Taidetalon kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut