Näköislehdessä tänään: "En usko, että voisin elää sellaisen ihmisen kanssa, joka ei ole rengastaja" – Johanna Lakka rengastaa vuodessa yli 2 000 lintua

Henkilö: Johanna Lakka on yksi Suomen ahkerimmista rengastajista. Hän rengastaa vuodessa yli 2 000 lintua ja on erikoistunut pesäpoikasiin ja avopesijöihin, kuten varpuslintuihin, tiiroihin ja kahlaajiin. Myös hänen miehellään on sama harrastus.

– En usko, että voisin elää sellaisen ihmisen kanssa, joka ei ole rengastaja. Tämä on niin iso osa arkea.

Lääketiede: Menneinä vuosisatoina lääkkeiden vaikutus perustui monesti enemmän uskoon kuin tieteeseen. Vaan olisihan se kätevää, jos valkosipuli todella auttaisi koiran puremiin, kaljuuteen, lepraan, hammassärkyyn, astmaan ja peräpukamiin, kuten mennäaikoina ajateltiin. Päinvastaisista väitteistä huolimatta valkosipuli ei torju myöskään koronaa.

Työelämä: Noin joka viides ammattilainen on vaihtanut alaa tai aikeissa tehdä niin rajoitusten runtelemalta kulttuurialalta. Trumpetisti Sami Pöyhönen opiskelee putkiasentajaksi.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut