Kokoomus nousi Keravan suurimmaksi puolueeksi: "Olemme yrittäneet vastata äänestäjien huoleen" – SDP menetti asemiaan

Sunnuntai-illan kuntavaaleista muodostui Keravalla vuoden 2017 kuntavaalien tapaan SDP:n ja kokoomuksen välinen erittäin tiukka mittelö.

Vuonna 2017 SDP vei kaupungin suurimman ryhmän paikan vain 168 äänen erolla, ja tälläkin kertaa ääntenlasku eteni tasaisena loppumetreille asti.

Kokoomus piti nykyiset 13 valtuustopaikkaansa, kun taas SDP menetti yhden paikan ja saavutti nyt 12 paikkaa. Kokoomusta edesauttoi vaalivoittoon RKP:n kanssa solmittu vaaliliitto.

Kokoomuksen ehdokkaiden kärki oli tasainen ja laaja. Peräti 12 ehdokasta sai 100 ääntä tai enemmän demarien seitsemää ehdokasta vastaan.

Runsaasti ääniä kokoomuksesta keräsivät Keravan lukion liikunnan ja terveystiedon opettaja Esa Savenius (296 ääntä), sisätautien erikoislääkäri, virolaistaustainen Jüri Linros (258) sekä päiväkoti Konstin johtaja Marja Suomela (222 ääntä).

Keravan kokoomuksen puheenjohtajan Riikka Siltasen mukaan kokoomusleirissä vallitsi tulosiltana erittäin hyvät fiilikset. Kokoomus vietti vaalivalvojaisiaan Kamun Kapakassa.

Näyttää, että olemme tehneet oikeita asioita.

Keravan kokoomuksen puheenjohtaja Riikka Siltanen.

– Tätä (suurimman puolueen asemaa) me olemme tavoitelleet ja näyttää, että olemme tehneet oikeita asioita.

Kokoomuksen kuntavaalikampanja Keravalla sai Riikka Siltasen mukaan kiitosta muun muassa selkeästä linjastaan. Kokoomus on korostanut esimerkiksi vastuullisen taloudenpidon merkitystä.

– Kyllä äänestäjät ovat olleet selvästi huolissaan Keravan taloudesta, turvallisuustilanteesta sekä asuntopolitiikasta ja sen vaikutuksista. Siihen huoleen olemme yrittäneet vastata, näkee Siltanen, joka itse jäi rannalle valtuustosta 67 äänellään.

Demarien kärki oli terävä. Eniten ääniä saivat Samuli Isola, Anne Karjalainen ja Markku Liimatainen, jotka kaikki olivat koko Keravan viiden eniten ääniä saaneen joukossa. Samuli Isola oli viime vaalien tapaan koko Keravan ääniharava. Isola sai tällä kertaa 479 ääntä. Neljä vuotta sitten hänen äänipottinsa oli 604.

Samuli Isola iloitsi paitsi puolisonsa Airi Reenin läpimenosta, myös ensikertalaisten eli Icehearts-tyttötyön kehittäjän Nelli Niemelän ja musiikin sekatyömiehen Tero Arnbergin menestyksestä.

– Kyllä täällä iloisiakin ihmisiä on, kertoi SDP:n vaalivalvojaisista Score-baarista tavoitettu Isola.

Kokoomuksen vaalivoitto enteilee sitä, että Isolan hallussa ollut vaikutusvaltainen kaupunginhallituksen puheenjohtajan pesti siirtyy pois demarien käsistä.

– Vaalitulos ei välttämättä suoraan näitä ratkaise, mutta siitä lähdetään, että vaalitulosta kunnioitetaan, ja luottamuspaikoista aletaan varmasti keskustella heti alkavan viikon alussa, Isola sanoo.

Viidenneksi eniten ääniä, 386, Keravalla sai 75-vuotias kunnallisneuvos Markku Liimatainen, joka on johtanut tällä kaudella kaupunkikehitysjaostoa.

Kotonaan Koivikossa vaali-iltaa seurannut ja 1970-luvulta lähtien Keravan valtuustossa mukana ollut konkari kertoo itse lähteneensä vielä mukaan täyte-ehdokkaaksi, kun sitä häneltä kovasti vaadittiin.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut