Keskusta piti Keravalla kolme valtuustopaikkaansa – Vihreiltä suli kaksi paikkaa ja Vasemmistolta yksi paikka

Keskusta piti kolme valtuustopaikkaansa Keravalla. Ainoa jatkaja on vaalien Keravalla nuorin ehdokas, Inna Kallioinen, joka sai 228 ääntä. Keravalle vuosi sitten muuttanut entinen valtakunnan poliitikko Timo Laaninen otti 205 ääntä ja samoin uutena valittu Tuomo Suihkonen 134 ääntä.

Inna Kallioinen toivoo Keravalla seuraavalla vaalikaudella tehtävän vastuullisempaa talouspolitiikkaa.

– On myös mietittävä, mikä on sopiva kasvun tahti, hän kommentoi.

Kymmeniä vaaleja seurannut Laaninen piti näitä vaaleja koronan seurauksena hyvin erilaisina.

– Ei ole sellaista tuntumaa kuin aiemmissa vaaleissa. Kampanjassa mukana olo on ollut hienoa. Ihmiset ovat tulleet keskustelemaan tornitaloista ja kaupungin kasvusta, Laaninen kertoi.

Vihreiltä meni läpi seitsemän ehdokasta, ja pudotusta viime kuntavaaleista tuli siten kaksi. Aila Lind-Mäki 219 äänellä oli puolueen ääniharava. Uutena valittiin Laura Tulikorpi 152 äänellä. Jatkopaikan ottivat Liisa Hyttinen 170 ääntä, Karoliina Kaarivirta 145 ääntä, Mari Kauhaniemi 140 ääntä, Säde Evilä 130 ääntä ja Juha Ryhänen 129 ääntä. Lind-Mäki pitää mennyttä valtuustokautta hienona, esimerkiksi vihreille tärkeä viherkaava saatiin läpi.

– Seuraavalla kaudella on tehtävä vielä osallistavampaa ja avoimempaa politiikkaa. Ennaltaehkäiseviä toimia ja erityisesti lasten ja nuorten tukipalveluja on lisättävä, myös aikuisten mielenterveyspalveluihin on panostettava.

Vasemmiston kansanedustaja Pia Lohikoski oli puolueen selkeä äänikuningatar 428 äänellä. Puoliso Juhani Lohikoski oli toinen 126 äänellä. Läpi menivät myös uutena Sanna Tenkanen 122 äänellä ja jatkava Shamsul Alam 118 äänellä sekä uutena Tuukka Kallas 83 äänellä.

Pia Lohikoski pitää korona-exitiä Keravalla ensi valtuustokaudella tärkeänä.

– Ettei kukaan tipahda turvaverkoista läpi, moni tarvitsee tukea koronasta toipumiseen. Toinen iso asia on se, millaista kaavoitusta ja asuntopolitiikkaa Keravalla tehdään, Pia Lohikoski sanoo.

Sanna Tenkaselle tulevalla valtuustokaudella on tärkeää edistää kulttuuria niin, että kaikki voivat siitä nauttia.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut