Järvenpäässä tiukka vääntö kärkipaikasta

Äänikuningas: Kärjessä paistatteli yli tuhannen äänen Jorma Piisinen.

Demareiden vaalivalvojaiset pidettiin Ruusutuvalla iloisissa merkeissä. Etualalla Satu Tuominen, Eemeli Peltonen ja Satu Haaparanta. Anton Soinne

Anne Sirvio

Demarit, kokoomus vai perussuomalaiset? Demarit kiirivät kärkeen heti ennakkoäänien tultua julki, mutta kun kaikki äänet oli laskettu hieman ennen puolta yötä demarit ja kokoomus olivat tasoissa. Molemmat saivat 11 valtuustopaikkaa ja perussuomalaiset 10.

Järvenpään sosiaalidemokraatit ilmoittivat neljä vuotta sitten pidetyissä kuntavaaleissa kepittävänsä kokoomuksen, mutta tavoite ei silloin onnistunut ja nyt päädyttiin tasapeliin.

Suomen nuorimman valtuustopomon äänisaalis lähenteli neljää sataa heti ennakkoäänissä. Äänimäärä nousi nopeasti yli kuuden sadan, vaikka ääntenlasku eteni aiempien vuosien tapaan hyvin hitaasti Peltolan ja Isokydön alueilla.

– Hyvältä tuntuu ja nöyräksi vetää, että sain näinkin paljon tukea, kommentoi Eemeli Peltonen ja vastasi kysymykseen kaupunginhallituksen puheenjohtajuudesta, että ensin pitää katsoa vaalitulos loppuun saakka.

Pitkään näyttikin siltä, että demarit ovat ykkösenä, kunnes koitti ääntenlaskennan loppusuora.

Suurin poliittinen ryhmä on yleensä saanut hallitusvastuun ja toiseksi suurimman äänimäärän saaneesta puolueesta löytyy valtuuston uusi puheenjohtaja.

Remontti-Reiska Jorma Piisinen (ps.) yllättyi jo ennakkoääniensä määrästä, vaikka hänen lopullinen äänimääränsä oli yli tuhat ääntä.

– 386 ääntä ennakkoäänissä, en osannut ensikertalaisena tällaista odottaa, syvä kumarrus ja kiitos äänestäjille, kuvaili Piisinen tuntojaan Tuusulan ja Järvenpään perussuomalaisten yhteisistä vaalivalvojaisista Eikan Pubista.

Iso äänimäärä asettaa paineita, joihin Piisinen aikoo vastata laittamalla työhanskat käteen ja opiskella hyvin hallitsemansa rakennusalan vastapainoksi kuntalakia, jolle on nyt tarvetta uudessa vastuullisessa tehtävässä, jonka järvenpääläiset hänelle antoivat äänivyöryllä.

Kolmas äänikuninkaan titteli meni kokoomuksen Petri Graeffelle, joka keräsi hyvin jo ennakkoääniä. Graeffe on toiminut kaupunginvaltuutettuna 24 vuotta ja kaupunginhallituksessa 9 vuotta.

Valtuustopaikkansa uusi myös kirjanpitoyrittäjä ja pakolaisnainen vuodelta 2016 eli Rita Kostama (kok). Hyvinvointiyrittäjä Hanna Partanen (kok.) tuli valituksia uutena valtuutettuna.

Keskustan eläkkeellä olevan opettajankoulutusjohtaja Maija-Liisa (Maisa) Pyykkösen (kesk.) yritys palata takaisin valtuutetuksi ei onnistunut tällä kertaa, mutta istuvista valtuutetuista Tarja Edry, Tomi Passi ja Antti Heikkilä uusivat paikkansa.

Sanna Riikonen ei tullut valituksi uudelleen. Uusi läpimenijä oli keskustan Esko Lappalainen, mutta perussuomalaisista siirtyneen Kristiina Vainikan äänisaalis uutena ei kantanut valtuustoon asti.

Järvenpää Plussassa jäätiin kauas neljän vuoden takaisesta voittoputkesta, jolloin valtuutettuja meni läpi kahdeksan.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut