Keravan vuoden 2024 asuntomessualueen maaperästä tehtiin arkeologinen löytö – lisäkaivauksia luvassa tänä vuonna

Keravan kartanon maisemista tehtiin arkeologinen löytö toukokuussa. Jäännökset tutkitaan ja dokumentoidaan tarkasti myöhemmin tänä vuonna. Arkistokuva. Anton Soinne

Oskari Lehto

Keravan tulevalta Kivisillan asuntomessualueelta tehtiin alueen kulttuuri- ja luontoarvojen selvitystöiden yhteydessä arkeologinen löytö.

Keravan kartanonpihan lounaiskulmasta Kivisillantien läheltä löytyi toukokuussa paikalla sijainneeseen asutukseen viittaava liesirakenteen kivirakenne, ikkunalasia ja palanutta savea. Lisäksi paikalla havaittiin vanhoja peltokerroksia.

Löydöt ajoittuvat 1600–1700-luvulle tai varhaisempaan aikaan, ennen nykyisen Keravan kartanon päärakennuksen rakentamista.

– Ikään kuin aiemmat sukupolvet olisivat nyökänneet myöntävästi uuden alueen tuleville asukkaille hiljaa vuosisatojen takaa: tämä on hyvä paikka elää, jo me valitsimme elämällemme tämän joen laakson, tuumii asuntomessujen projektipäällikkö Sofia Amberla Keravan kaupungin tiedotteen mukaan.

Löydösten takia alueen kaivauksia on päätetty jatkaa kesällä tai alkusyksystä 2021. Jatkotutkimuksista on sovittu kaupungin, Museoviraston ja alueellisen vastuumuseon kanssa.

Löytynyt kiinteä muinaisjäännös tutkitaan ja dokumentoidaan huolellisesti, minkä jälkeen alue on mahdollista vapauttaa rakentamiseen.

Kaivausten mahdollistamiseksi kartanopihan lounaisreunalta kaadetaan puustoa pieneltä alueelta.

Keravan Kivisillan alueella on tarkoitus järjestää asuntomessut vuonna 2024. Nyt tehdyllä löydöllä ja lisäkaivauksilla ei ole vaikutusta messujen järjestämisen aikatauluun.

Lue lisää: Harvinainen löytö Keravalla: arkeologiset kaivaukset paljastivat talon pohjan 1600-luvulta – "On hienoa löytää jotain näin selkeää"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut