Nyt puhuu makuuhuoneeseensa eksynyttä käärmettä Vaunukankaalla pahanpäiväisesti säikähtänyt asukas: "Kuulin jotain rohisevaa ääntä"

Kyy on yksi kolmesta Suomessa esiintyvästä käärmelajista ja niistä ainoa myrkkykäärme. Vastoin yleistä käsitystä kyy ei ole Suomessa rauhoitettu. Arkistokuva. Arkisto/Juha Perämäki

Oskari Lehto

Keski-Uusimaa uutisoi sunnuntain lehdessä Tuusulan Vaunukankaalla l auantaiaamuna sattuneesta tapauksesta, jossa käärme luikerteli omakotitalon makuuhuoneessa.

Talossa asuva rouvashenkilö kertoo säikähtäneensä tilannetta omien kissojensa takia. Asukas kertoo heränneensä lauantaiaamuna siihen, kun toinen hänen kissoistaan hyppäsi hänen sänkyynsä.

– Kuulin jotain rohisevaa ääntä, ikään kuin joku olisi kuorsannut, mutta luulin että ääni lähtee toisesta kissastani.

Nainen nousi sängystään ja joi aamukahvit. Kun hän hetken päästä oli menossa pesulle, hän ihmetteli, miksi makuuhuoneessa olevasta pölynimurista kuuluu ääntä, vaikka johto ei ole edes seinässä.

– Siirsin imuria hieman ja sitten huomasin sen takana kiepillä olevan kyykäärmeen. Pompsahdin pelästyksestä ja lähdin naapuriin kysymään neuvoa. Meillä ei ollut mitään välineitä käärmeen pyydystämiseen, joten päätimme soittaa apua hätänumerosta.

Hätäkeskus sai tiedon tapauksesta kello 8.15. Pian Päivänkakkarantiellä sijaitsevaan omakotitaloon saapuikin kolme palomiestä. He laittoivat rukkaset käteen ja nappasivat pihdeillä käärmeen talteen muovipussiin sohvan alta. Eläin palautettiin luontoon.

Talon asukas uskoo, että käärme oli luikerrellut taloon hellettä pakoon läheiseltä lammelta, jossa niitä on nähty liikkuvan sammakoiden perässä.

– Pidän ovia kiinni kissojeni takia. Ainoa paikka, mistä käärme on voinut tulla sisään, on saunan ilmanvaihtoputki. Onneksi kissani ovat sen verran vanhoja ja laiskoja, ettei käärme kiinnostanut niitä. Jos myrkkykäärme olisi päässyt puraisemaan tuollaista pieneläintä, se olisi ollut kissan menoa, asukas pohtii.

Aivan tavatonta kyykäärmeen näkeminen kotikulmilla ei asukkaalle ole. Hän kertoo nähneensä talonsa pihassa kyyn viimeksi seitsemän vuotta sitten.

– Se oli juuttunut kukka-astiaan. Myös naapurissa oli samana vuonna käärme. Sellaista se on, kun asuu paikassa, jossa luonto on lähellä, nainen miettii ja kehottaa myös muita luonnossa liikkujia varovaisuuteen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut