Hartela rakentaa Ainolaan teemalla “Salainen Puutarha” – pääroolissa sisäpihan istutukset ja hulevesin hallinta

Ainolan havainnekuva näyttää, miltä uudella asuinalueella tulevaisuudessa näyttää. Hartela Arkkitehtipalvelu Oy. Hartela Arkkitehtipalvelu oy

Lepolan ja tulevan Ainolan alueen asukkaiden hartaisiin toiveisiin on vastattu: S-Marketin tulo alueelle varmistui.

Ainolan aluekeskus on merkittävä Järvenpään kaupungin kärkihanke, joka käynnistää eteläisen Järvenpään kehittämisen pääradan itäpuolella. Kaupunginvaltuusto päätti kauden viimeisessä kokouksessaan ensimmäisten rakennuttajakumppanien valinnasta aluekeskuksen pohjoisten korttelien toteuttajiksi.

Kaupunki järjesti Ainolan keskuksen keskuskorttelin 2135 kehittämisestä ja kumppanin valinnasta suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun keväällä.

Kaupungin sisäinen arviointiryhmä esitti, että keskuskorttelin osa-alueen IV toteuttajaksi valitaan Hartela ehdotuksellaan “Salainen Puutarha”, jossa sisäpihan istutukset ja muun muassa hulevesin hallinta ovat tärkeässä avainroolissa, kun asumisratkaisuja ideoidaan.

– Haimme hinta-laatu-kilpailussa laadukasta toteutusehdotusta keskuskortteliin.

– Hartelan kaupunkikuvaltaan aluekeskukseen erinomaisesti istuva ehdotus vastasi parhaiten kaupungin tavoitteisiin ja laatukriteereihin, kertoo maankäyttöjohtaja Juhana Hiironen.

On ihan realista, että pääsemme aloittamaan työt syksyllä 2022.

– Olemme tyytyväisiä, että ehdotuksemme vastasi kaupungin tavoitteisiin ja lähdemme innolla mukaan Ainolan aluekeskuksen kehittämiseen, kommentoi Hartelan Etelä-Suomen aluejohtaja Tuomas Ruponen.

Ruposen mukaan asuntorakentaminen hyvien raideyhteyksien varrelle on Hartelan kestävän kehityksen tavoitteiden mukaista.

Hartela kuuluu Suomen suurimpiin rakennusyhtiöihin, joka rakentaa asuntoja ja toimitiloja sekä kehittää kiinteistöjä ja alueita. Perheyhtiö työllistää noin 530 rakentamisen ammattilaista.

– Jos asemakaava saa lainvoiman tavoiteaikataulun mukaisesti kevättalvella 2022, on ihan realista, että pääsemme aloittamaan rakennustyöt syksyllä 2022, sanoo Ruponen.

Korttelin ohella kaupunginvaltuusto päätti viereisen korttelin toteuttajien valinnasta neuvottelumenettelyyn perustuen.

Aluekeskukseen vievän liikenneympyrän länsipuolelle tulee HOK-Elannon päivittäistavarakauppa. Uusi S-Market tulee vastaamaan eteläisen Järvenpään palvelutarpeeseen.

Kaupan koosta ja valmistumisvuodesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, suunnitelmat tarkentuvat, kun asemakaavoitus etenee.

Korttelin asumisen kokonaisuuden toteuttaa NCC.

– Aluekeskuksen kumppanuuskaavoitus käynnistyy valittujen toimijoiden kanssa tulevana syksynä. Tavoitteena on, että asemakaava on lainvoimainen keväällä 2022 ja rakentaminen alkaa samana syksynä, sanoo hankekehityspäällikkö Salla Niemelä kaupungilta.

Ainolan alue rajautuu pohjoisessa Poikkitiehen, lännessä päärataan sekä idässä Lidlin logistiikkakeskuksen tonttiin ja viheralueisiin.

Asuminen on kerrostalovaltaista, mutta myös matalammilla kaupunkitaloilla ja yhtiömuotoisella omakotitaloasumisella on sijaa. Alueelle rakentuu 100 000 kerrosneliötä asuin- ja liiketilaa ja kadut nimetään musiikkiteemoilla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut