Vihdat huiskimaan Vanhiksessa! – demarivaltuutettu herätteli idean kansansaunasta uudelleen henkiin

Järvenpään kaupunginvaltuutettu Satu Tuominen (sd.) esittää tekemässään aloitteessa, että Järvenpään kaupunki kartoittaisi vanhan saunarakennuksen kunnostamista tai laajentamista Vanhankyläniemessä Tuusulanjärven rannalla.

Tuominen painottaa, että tarkoituksena on ratkaisu, joka on edullinen ja kaikkien käytettävissä.

– Kyse ei ole edustussaunasta tai kalliista uudesta rakennuksesta, hän sanoo.

Vanhankylänniemen alue on Järvenpään perinteisimpiä ja tunnetuimpia virkistysalueita. Alueelle on vuosikausia toivottu virkistystoiminnan aktivoitumista. Yhtenä tärkeänä osa-alueena on Tuusulanjärven kesän ja talven hyödyntäminen uimiseen ja avantouintiin.

Aloitteessa todetaan, että vanha sauna on huonossa kunnossa, vaikkakin pieniä korjauksia on sinne vuosien varrella tehty.

– Tilat ovat ahtaat, mutta kansansaunalle ehkä kuitenkin riittävät, Tuomisen aloitteessa sanotaan.

Tarvetta löytyy, sekä kesä- että talvikäyttöä varten. Kokonaan uuden saunan rakentamista kartoitettiin muutama vuosi sitten, mutta esitys kaatui valtuustossa. Samalla myös ajatus kansansaunasta haudattiin.

Saunalle on kuitenkin tarvetta ja vanha sauna on sekä käytön että toiminnan ylläpidon kannalta oikeassa paikassa. Sosiaalidemokraattinen ryhmä ehdottaakin, että kaupunki kartoittaisi vanhan saunarakennuksen kunnostamista tai laajentamista esimerkiksi kansansaunana – tai niin sanottuna ”uimapukusaunana”.

Toisena vaihtoehtona voisi olla uusi kansansauna. Molemmissa tulisi ottaa huomioon myös liikuntarajoitteisuus.

Sauna-aloitteen on allekirjoittanut 13 valtuutettua.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut