Demareilta aloite kukkaniityistä Järvenpäähän – "Elävöittäisivät kaupunkikuvaa"

Kukkaniityt alkavat olla harvinaisia näkyjä kaikkialla Suomessa. Anja Hiidenheimo

Anne Sirvio

Järvenpään sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä esittää, että Järvenpään kaupunki tekee suunnitelman sopivien nurmialueiden muuttamisen kukkaniityiksi.

– Kaipaamme Järvenpäähän enemmän niittyjä ja ketoja lisäämään luonnon monimuotoisuutta ja elävöittämään kaupunkikuvaamme, sanoo Pirjo Komulainen (sd.).

Komulainen esittää, että Järvenpää kartoittaa sopivia keto- ja niittyalueita koko kaupungin alueelta. Nurmikkoalueita voidaan muuttaa ainakin osittain niityiksi, jotka tekevät kukkaloistollaan puistot ja asuinalueet viihtyisiksi.

Samalla luodaan pörriäisille, perhosille ja muille mönkiäisille paremmat elinolosuhteet. Kierrätyskirppu ry on tehnyt ansiokasta työtä Järvenpään niittyjen lisäämiseksi jakamalla 34 kiloa niittykukkien siemeniä järvenpääläisille kylvettäväksi.

– Kierrätyskirpulle suuri kiitos Kylvä niitty pörrääjien parhaaksi -hankkeesta, mutta nyt olisi myös Järvenpään kaupungin aika ryhtyä toimeen, sanotaan aloitteessa, jonka on allekirjoittanut 22 valtuutettua.

Niityn perustamiskustannukset muuttuvat pian kustannussäästöksi, kun nurmialueiden leikkaamisen tarve vähenee.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut