Nuorisolla pelottava uimaharrastus Kellokoskella – ”Kun silmä välttää, siellä ne edelleen hyppivät”

Kellokosken Omenalahdenpolun sillalta on huima pudotus veteen. Vettä on tuossa kohdin noin neljä metriä. Anton Soinne

Tanja-Elina Niemi

Kellokoskella sosiaalisessa mediassa puhuttaa nuoriso, joka hyppelee Omenalahdenpolun sillalta noin viidestä metristä alas jokeen.

Samalta sillalta jokeen heitellään myös esimerkiksi polkupyöriä ja kaikenlaista roinaa.

– Sanottiin pojille vaimon kanssa ettei kannata hyppiä ja kommenttina oli ettei kiinnosta vaikka sattuisi, päivitti Harri Jaakkonen Facebookissa Kellokosken ilmoitustaululla tiistaina.

Päivitys herätti vilkasta keskustelua kommenttiketjussa muun muassa joen syvyydestä – joka tuossa kohtaa on noin neljä metriä – hyppimisen vaaroista sameassa vedessä roinan sekaan, ja siitä, että poliisista tai kunnasta ei ole apua ilmiön taltuttamisessa.

Sillalta hyppimisessä on Kellokoskella nuorison keskuudessa vuosien ”perinteet”. Harri Jaakkonen kertoo Keski-Uusimaa-lehdelle itse nähneensä ilmiön vain pari kertaa.

Hän pohtii, että vanhempien pitäisi ottaa isompaa roolia nuorten elämässä, huolehtia väsymiseen asti kotiintuloajoista ja tekemisistä.

– Ymmärrän ettei se ole helppoa, mutta vanhemmista se muutos lähtee mopojen virittämisen, katolla kiipeilyn ja muun hölmöilyn suhteen, sanoo Jaakkonen.

Jaakkosen mielestä sivullisilla on iso kynnys puuttua nuorten käytökseen, koska vanhemmat pitävät loppuun asti lastensa puolta, mikä tiettyyn rajaan asti onkin ymmärrettävää.

KELLOKOSKELLA ikänsä asunut eläkeläinen Kirsti Ruislehto kertoo, että Kellokosken vaaranpaikat ovat tuttuja ja erityisesti tuo silta, josta nuoret ovat vuosia hyppineet ja heitelleet tavaroita.

– Aikuiset ovat käyneet puuttumassa siihen, mutta kun silmä välttää, siellä ne edelleen hyppivät. Omat lapsetkin on loikkineet sillalta, tietysti salaa, kertoo Ruislehto ja jatkaa:

– Mitään vakavaa ei ole koskaan sattunut, mutta kerta se on ensimmäinen.

Hän pohtii, että sillalta hyppimisen kieltävä kyltti voisi paikalla olla, mutta on epäileväinen vaikuttaisiko se lopulta toivotunlaisesti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut