Kerava vapauttaa aikuisten harrastustoimintaa ensi viikosta lähtien – myös kilpailutoiminta sallitaan sisätiloissa

Kuvituskuva. Veini Oksanen

Keravan kaupunki tiedotti keskiviikkona, että aikuisten harrastustoiminta vapautuu sisäliikuntatiloissa entisestään 12.7. alkaen.

Harrastustoimintaa ei ole enää tarve rajoittaa 10 henkilön ryhmiin, vaan tiloihin voidaan ottaa enintään puolet normaalista asiakasmäärästä. Myös harrastuksiin liittyvä aikuisten kilpailutoiminta sallitaan sisätiloissa.

Toiminnassa on noudatettava harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeita.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumosi päätöksensä kokoontumisrajoituksista Keravan osalta 29.6. alkaen. Päätös on koskenut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä. Laajasti erilaisten asiakastilojen käytössä on kuitenkin edelleen huomioitava hygieniavaatimukset, eli asiakkaille on muun muassa tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja asiakaspaikat on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Aluehallintoviraston määräykset yleisötilaisuuksien rajoituksista eivät koske uimahallien ja muiden liikuntatilojen tavanomaista toimintaa. Rajoitukset kuitenkin koskevat liikuntatiloissa mahdollisesti järjestettäviä tilaisuuksia ja tapahtumia. Esimerkiksi säännöllisesti järjestettävät, ohjatut vesijumppa- ja muut ryhmäliikuntatunnit katsotaan liikuntatilan tavanomaiseksi toiminnaksi, jolloin niitä ei koske aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien rajoituksista.

Avin sivuilla muistutetaan, että urheiluhallien ja liikuntapaikkojen ylläpitäjien täytyy itse arvioida, miten viranomaisten ohjeita voidaan parhaiten soveltaa paikallisiin olosuhteisiin niin, että asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus varmistetaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta tulee soveltaa myös julkisten tilojen käytössä. Ohjeessa on myös mainittu laissa säädetyt hygieniavaatimukset, joita jokaisen toimijan täytyy noudattaa ilman erillistä viranomaispäätöstä.

Keravalla on todettu kolme uutta koronatartuntaa viimeisen viikon aikana – rokotuksiin löytyy vapaita aikoja

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut