Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantalainen osti järvenpääläisen tilitoimisto Winwinin – toimitusjohtaja Mika Rahijärvi: "Olimme haastavan kokoinen yritys vastaamaan yksin kaikkiin uusiin vaatimuksiin"

Taloushallintopalveluita tarjoava Rantalainen on ostanut järvenpääläisen Tilitoimisto WinWin Oy:n ja sen tytäryhtiön Helsingin Tilisentteri Oy:n koko osakekannan. Myyjänä on Rahijärven perheyhtiö Bellarita Oy, jonka omistavat tasaosuuksin Mika ja Antti Rahijärvi.

Tilitoimisto WinWinin liikevaihto tytäryhtiöineen on yhteensä noin 700 000 euroa ja ne työllistävät kahdeksan henkeä. Järvenpään lisäksi yhtiöillä on toimipiste Helsingin Malmilla.

– Kauppa vahvistaa Rantalaisen toimintaa Uudellamaalla ja yhtiön asemaa Suomen suurimpana kotimaisen Fennoa-taloushallintojärjestelmän käyttäjänä, sanoo Rantalaisen yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen tiedotteessa.

WinWinin toimitusjohtaja Mika Rahijärvi sanoo, että yrityskaupasta neuvoteltiin useamman tahon kanssa.

– Rantalainen on pitkän linjan tilitoimisto, joka suhtautui joustavasti toiveisiimme jatkaa toimintaa nykyisillä toimipaikkakunnilla ja Fennoa-ohjelmiston käyttäjänä.

Rahijärvi on 45-vuotias tradenomi, joka on työskennellyt koko uransa taloushallintoalalla. Hän sanoo, että toimialalle on tullut viime vuosina paljon uutta viranomaissääntelyä tilitoimistojen jumpattavaksi.

– Olimme haastavan kokoinen yritys vastaamaan yksin kaikkiin uusiin vaatimuksiin. Liittoutumalla suuremman toimijan kanssa saamme apua ja tukea hallintoon. Kilpailu markkinoilla on myös kovaa. Isoilla tilitoimistoketjuilla on paljon paremmat neuvotteluasemat esimerkiksi ohjelmistosopimuksissa.

Rahijärvi jatkaa Rantalaisen palveluksessa ostetun liiketoiminnan vetäjänä.

Konsernin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 63 miljoonaa euroa ja asiakkaina oli noin 18 000 yritystä.