Keski-Uusimaa edustamassa ensimmäistä kertaa Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa – Kerava, Järvenpää ja Hyvinkää peräkkäisillä sijoilla

Heinä-elokuu on vuokramarkkinoiden kuumin sesonki. Nykyään vuokrasopimuksia allekirjoitetaan usein myös sähköisesti. Kuvituskuva. Sauvo Jylhä

Nalle Nieminen

Keski-Uusimaa pääsi ensimmäistä kertaa ottamaan osaa Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingiin. Alueen kunnista mukana olleet Kerava, Järvenpää ja Hyvinkää sijoittuivat 27 kaupungin joukosta edeltävässä järjestyksessä peräkkäisille sijoille yhdeksän, kymmenen ja yksitoista.

Vuoden 2021 rankingin perusteella listan houkuttelevimmat kaupungit ovat Tampere, Turku ja Vantaa.

Kaupunkiranking perustuu kaupunkikohtaisiin ennusteisiin asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä, asuntojen markkinointiaikoihin Vuokraovi.com-sivustolla sekä alueellisiin kehitystekijöihin.

– Järvenpään ja Keravan vuokramarkkinoilla vuokrakehitys seuraa pääkaupunkiseudun kehitystä, kun taas Hyvinkää on selkeämmin oma työssäkäyntialueensa, toteaa Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.

– Hyvinkäällä ennustettu vuokratuotto on korkein, mutta vastaavasti vuokralaisen löytämiseen, vuokrakehitykseen ja asuntojen arvokehitykseen liittyvät riskit ovat Järvenpäätä ja Keravaa korkeammat.

Vapaarahoitteiset vuokrat nousivat alkuvuotena Keravalla 0,7 prosentilla ja Järvenpäässä 0,8 prosentilla. Hyvinkäällä vuokrat taas laskivat 0,2 prosentilla. Vuokrien lasku koski Hyvinkäällä vain yksiöitä ja kaksioita, kun taas Keravalla ja Järvenpäässä myös esimerkiksi yksiöiden vuokrat nousivat vuodentakaisesta.

Korona ei Suomen Vuokranantajien kyselyiden perusteella ole lisännyt ongelmia vuokranmaksussa, mutta vuokralaisen löytyminen sen sijaan on vaikeutunut valtakunnallisesti.

– Asuntojen kysynnän odotetaan elpyvän loppuvuoden aikana rokotusten edetessä ja kaupunkien avautuessa, arvioi Rokkanen.

– Sesonkiaikana loppukesästä varsinkin yksiöt liikkuvat todennäköisesti nopeasti, ja siksi opiskelu- tai työpaikan varmistuttua kannattaa nopeasti aloittaa asunnon etsintä, muistuttaa Vuokraovi.comin liiketoimintapäällikkö Henrik Laakkonen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut