10-vuotias poika putosi syvään kaivoon ja vajosi veden alle Keravan keskustassa – pääsi pois tikkaiden avulla

Maanantaina yhdeksän aikana illalla Keravan keskustassa 10-vuotias keravalainen poika koki järkytyksen pudottuaan avoimeen kaivoon.

Poika oli liikkeellä kaverinsa kanssa. Hän kertoi nähneensä seinässä hienon graffitin ja halunneensa nähdä sen lähempää.

Paikka oli kuitenkin sen verran pimeä, että hän ei huomannut avointa kaivon kantta. Poika putosi useita metrejä ja vajosi hetkellisesti veden alle.

– Lapsi kertoi jälkeenpäin, että hän kuvitteli kuolevansa. Hän kertoi katselleensa kuin sivusta elokuvaa hänelle tapahtuvista asioista, lapsen äiti kertoo.

Poika onnistui uimaan pimeässä kaivossa ja havaitsi, että sen seinässä oli tikapuut. Hän sai niistä otteen ja sai kammettua itsensä ylös. Kaveri kaivon reunalla ojensi käden ja auttoi loppumatkan.

Samaan aikaan pojan äiti oli kotona ja huolissaan, kun hän ei ollut tullut kotiin sovittuun kotiintuloaikaan mennessä.

– Yritin soittaa pojalle, mutta en saanut puhelimeen yhteyttä. Pojan puhelin ja lakki putosivat kaivoon ja jäivät sinne, äiti kertoo.

Kun äiti sai pojan kaverin äidin kautta lopulta kuulla tilanteesta, hän meni autolla hakemaan lapsia. Poika oli shokkitilassa.

– Putoamispaikka oli avoin roskistila, jonne kuka tahansa saattoi mennä. Sinne olisi voinut vaikka pieni taapero karata äidiltään ja pudota, järkyttynyt äiti kertoo.

Äiti soitti Hätäkeskukseen ja ilmoitti tapahtuneesta. Seuraavaksi he ajoivat Lastenklinikalle tarkistamaan lapsen kunnon.

– Sairaalassa käytiin läpi tilannetta. Mietimme siellä, mitä tilanteessa olisi voinut käydä. Hän olisi voinut vaikka lyödä päänsä pudotessaan eikä olisi kyennyt uimaan. Poika itse kertoi, että hän luuli hukkuvansa.

Kiinteistön huollosta vastaava toimija kommentoi asiaa nimettömänä.

– Kyseessä on pumppukaivo ja sen kansi painaa sata kiloa. Se oli vedetty sivuun. On mahdollista, että esimeriksi rikollisissa tarkoituksissa liikkuneet henkilöt ovat käyneet liikuttamassa sen pois paikoiltaan kuvitellessaan, että alapohjan kautta pääsisi siirtymään vieressä sijaitsevien kiinteistöjen tiloihin, hän kommentoi.

Hän korostaa, että vaikka tiloihin, joissa kaivo sijaitsee, oli vapaa kulku, kenelläkään ei ole asiaa niihin.

– Ne ovat yksityisessä omistuksessa olevan roskiskatoksen takahuoneen tilat. Sinne ei kenenkään kuuluisi mennä. Pimeässä siellä ei edes näe mitään.

Nyt kannen molemmille puolille on asennettu järeät lukot, joten sitä ei enää pysty siirtämään pois paikoiltaan.

Äiti kertoo, että poika voi tällä hetkellä hyvin, mutta hän on tavallista hiljaisempi.

– Varmasti hän kertaa tapahtumia mielessään.

Äiti ja myös pojan isä kertoo käyneensä paikan päällä, eivätkä olleet nähneet siellä mitään varoituskylttejä, ettei sinne saisi mennä.

– Kysyimme pojilta, oletteko menneet jonnekin luvattomalle alueelle? He sanoivat, että eivät, vaan he olivat vaan kävelleet kadulta sinne sisään. Me emme ainakaan nähneet siellä yhtäkään kieltotaulua, äiti kertoo.

– Ihmettelen myös, miksi tilaan ei ollut mitään lukittuja ovia tai porttia. Etenkin kun oli tiedossa, että siellä oli kantta käyty availemassa ennenkin.

Äiti on helpottunut kuullessaan, että kaivon kansi on nyt lukittu kahdella lukolla.

– Ainakaan kukaan muu ei enää putoa sinne. Seuraavalle olisi voinut käydä paljon pahemmin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut